• Petefészek pótlása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiztelt Dr. Úr/Dr.Nő! 24-éves vagyok, május 20-án végeztek laparoschopiás petefészek ciszta eltávolítását, amely során a bal oldali petefészkem is távozott. Hormonpótló kapszulát szedek( Danoval-t) amely során felléptek a mellékhatások, és abba kellett hagynom.Hormonpótló injekcióra van szükség hogy a meddőség ne álljon be. Szervezetem hormonálisan teljesen fölborult, vérzésem is ugyanúgy van.Kérdésem: az injekció hatására, milyen negatív változásokon fogok keresztül menni, és ennek hiányában lehet -e még gyerekem, hogy elvesztettem a bal oldali petefészkemet? köszönettel:Renáta84.

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek eltávolítás témában

        Kedves Renáta!

        Semmi baj nincsen, mert persze még bőven lehet gyermeke, mivel a másik oldali petefészek bőségesen el tudja látni a funkcióját. Azt hogy most felborult a hormonháztartása lehet a műtét miatt és persze a Danazol miatt is. Mivel ezek a hatások el fognak múlni, egy idő múlva minden rendben lesz a ciklusában. És persze nem hormonpótló gyógyszert szed, hanem minden bizonnyal endometriosis műtétje volt és erre kapta a Danazolt.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-07 20:22:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés