Gestomix fogamzásgátló gyögyszer hatásai

Tisztelt Úr/Hölgy! Az elmúlt időszakban nagyon sokféle fogamzásgátlót kipróbáltam, de sajnos mindegyiknél megmaradt a köztes vérzésem (áttörés) . Legutóbb írták fel a Gestomix nevű gyógyszert, amelyik úgy tűnik, hogy ezt a problémát kieszközölte. Harmadik hónapja szedem ezt a gyógyszert, de sajnos úgy tűnik, hogy egy jó pár kilót felszedtem. Lehet ez a gyógyszer mellékhatása? Ha tovább szedem ezt a gyógyszert várható még további hízás, vagy megáll egy idő után? Miért van a gyógyszerek többségétől áttörésem? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező!

A Gestomix gesztagén hatóanyaga gestoden, ennek enyhe androgén (férfihormonszerű) , így anabolikus, vagyis testsúlynövekedést előidéző hatása lehet. A hízás egy adott szinten várhatóan megáll, de lassú, fokozatos növekedés is előfordulhat.

Az áttöréses vérzés azért alakul ki, mert a női hormonok mennyisége nem elegendő a méhnyálkahártya fenntartásához, ez a hormonszint változtatásával, többfázisú tabletta elkezdésével az esetek jó részében kiküszöbölhető.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 08., 16:21; Megválaszolva: 2011. január 12., 12:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma