• Magas tesztoszteron szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Segítségét szeretném kérni! Két éve szeretnénk kisbabát, sajnos eddig még nem sikerült... Voltam orvosnál is, mert a menstruációm nagyon rendszertelen! Volt, hogy 83 napra érkezett, volt hogy 46, 33 nap, jelenleg a 46. napon járok. Csinált UH-ot is, a papíromra azt írta, hogy több, kisebb cystikus képlet a petefészkekben. Azt mondta, a legnagyobb 1,7 mm. Elküldött hormonvizsgálatra, aminek a következő lett az eredménye, menstruáció 3. napján. Luteinizáló hormon: 4,40 IU⁄l Follikulust stimuláló h.: 4,79 IU⁄l Progeszteron: 2,200 nmol⁄L Ösztradiol: 120,0 pmol⁄L Totál tesztoszteron: 4,380 nmol⁄l Prolactin: 440,89 nIU⁄l SHBG: 75,80 nmol⁄L Azt mondta, nagyon magas a tesztoszteron szintem, és ő nem tud nekem segíteni. Tovább küldött endokrinológushoz. Januárra kaptam időpontot. Szeretném megkérdezni a Doktor Úrtól, vajon lehet ezen segíteni? Ettől még lehet kisbabám? Válaszát előre is köszönöm szépen! Köszönettel Orsi

        Dr. Deli Tamás válasza a magas tesztoszteron témában

        Kedves Orsi! A magas tesztoszteronszintnek először az okát kell megállapítani, ha megvan a magas férfihormonszint oka, ezt kell kezelni (pl. lehet policisztás ovarium betegség stb. stb.) Ez endokrinológus feladata. Mindenesetre a megfelelő kezelés után valószínűleg lehet terhes. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 07., 19:44; Megválaszolva: 2011. január 13., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés