Cypromix gógyszer mellékhatása

Tisztelt Doktornő / Doktorúr! Négy hónapja szedem a Cypromix nevű gyógyszert, és kezdettől fogva tapasztaltam egy mellékhatás, amire a gyógyszerészemnél rá is kérdeztem, és szerinte/szerintük a gyógyszer bevonója okozhatja a problémát. Amikor szedem a Cypromixet, és a szedési szünetben még több napig minden nap émelygek, hányingerem van, és nehezemre esik az evés. Eddig ez az elviselhető szinten volt, bár néha nagyon kellemetlen volt az egész napos rosszillét. Viszont az utóbbi időben rosszabbodott a helyzet. Estére elkedvetlenedek, erős hőérzetem van, fokozódik az émelygésem és erős hangulatingadozásokat is észlelek. Azért fordulok Önhöz/Önökhöz, hogy megkérdezzem, érdemes-e az orvosomhoz fordulni ezzel a problémával, tud-e esetleg ezekkel a tünetekkel mit kezdeni, van-e alternaíva a gyógyszerre, vagy ugyanazt tudja majd mondani, mint a gyógyszerészem? Esetleg lehet-e valami veszélye a gógyszernek rám nézve ezek alapján a tünetek alapján? Eddig azért nem keresetem fel őt, mert nagyon nehezen és csak sokszori próbálkozásra sikerült hozzá bejutnom a sok beteg miatt, és eddig úgy gondoltam, kivárom a fél évet. Tanácsukat nagyon megköszönném! Üdvözlettel: Annabell

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló témában

Kedves Annabell!

Szerintem keresse fel orvosát. Ha a gyógyszer adalékanyagai okozzák a panaszokat, ugyanolyan hatóanyagú, de más által gyártott gyógyszerrel próbálkozhatnak (Diane 35, Minerva) . Ha a hormonhatás okozza a panaszokat, annak ismeretében, hogy pontosan miért is választották ezt a gyógyszert orvosával, esetleg más hormontartalmú tablettára válthatnak.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 02., 22:02; Megválaszolva: 2011. január 07., 18:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45