Ovulációs vérzés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Köszönöm múltkori válaszukat, akkor megnyugodtam, most viszont meg vagyok ijedve! Érdeklődnék, hogy az ovulációs vérzés tarthat-e öt napig? Természetesen nem folyamatosan, hanem öt nap mindig egy picit. És létezhet az, hogy a belső nemi szervek mozgása, erőltetése, elősegíti ilyenkor a vérzést? Nekem most a várható menstruációm előtt 16 nappal du. a wc-n való erőlködés után egy kis véres nyák ürült, a wc-paíron is volt egy kis vércsík. Másnap barna folyásom volt néha, utána való nap világosabb barna, szintén csak néha. A következő, negyedik napon orális orgazmus és szintén wc-n erölködés után megint volt egy kis vér a wc-papíron, majd az ötödik napon, megint csak orális orgazmus után (azaz nem sérthette meg senki és semmi belül a szerveket) vérezni kezdtem. Ez olyan fél óráig tartott, rendes vér volt, bár kicsit sötétebb, és csöpögött a wc kagylóba is. De persze nem olyan volt, mintha megjött volna. Természetesen azonnal megijedtem. Már évek óta járok orvoshoz ilyen közti vérzéssel, és mindenki azt mondta, nincs semmi bajom. Már éppen kezdtem belenyugodni, hogy ez ovulációs vérzés, ám arról azt olvastam, az egy legfeljebb két nap. Eddig minden vizsgálat és rákszűrés negatív volt nálam, a problémám pedig már 5 éve fenn áll. Lehet, hogy több orvos sem vett észre nagyobb bajt? Méhrák, petefészek rák, méhtestrák - lehet, hogy valami nagy bajom van? Köszönettel: A.

Dr. Deli Tamás válasza köztivérzés témában

Kedves A.!

Természetesen interneten keresztül nem tudom kizárni a rákot, de a leírt tünetek nem erre jellegzetesek. A középidős vérzés valóban nemigen szokott 5 napig tartani. Az 5 napos vérzést viszont okozhatta pl. egy gyulladás (hüvely, méhnyálkahártya) , spirál (nem írta, van-e, ha igen, érdems levenni) stb. Ha organikus ok nincsen, a tartósan fennálló panaszok miatt szóba jön a ciklus rendezése fogamzásgátlóval (életkorára tekintettel a hormonális készítmények elindítása előtt bizonyos betegségeket, állapotokat ki kell zárni) .

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. november 29., 10:41; Megválaszolva: 2010. december 02., 20:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
tisztelt doktornö!
kedves doktornö! Nekem olyan problémám van, hogy ma reggel barna folyást vettem észre! A havi vérzésem egy hete mult el, és nem igazán tudom miért...
Most akkor mit jelent ez?
Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémám lenne, hogy a ciklusaim közepe táján (18- 22 napok között) barnázásom van. Ez december óta egyre...
Femoden tabletta
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 43 éves vagyok, nem voltam még terhes, nem is próbáltam meg az lenni, soha nem szedtem még fogamzásgátlót. 5 éve...
Kb. 2héttel korábbi menses
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 héttel korábban megjött a mensesem, legalábbis olyasmi mintha az lenne lényegében mintha pecsételő vérzés lenne. (Még...
Barnás váladék
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Mercilon fogamzásgátlót szedek. Az utóbbi két hónapban a ciklusom 15. napján barnás váladékom volt. Kérdésem, hogy mi...