• Félidőben vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        A harmadik menstruációs ciklusban fordul elő, hogy félidőben olyan tüneteim vannak, mint a menstruáció első napján. (Kisebb mértékű hasfájás, széklet problémák, mell feszülés, stb.) Közben kisebb mértékű, de jól észrevehető véres vagy másnap barna folyás jelentkezik. Az elmúlt három mensturációm a szokásoshoz képest késett (kb 35 nap) és lényegesen erősebb volt, mint a normális. (38 éves vagyok, van egy 6 éves gyermekem, nem szedek fogamzásgátló tablettát, nem vagyok terhes.) Próbáltam bejelentkezni a nőgyógyászomhoz, de sajnos csak egy február végi időpontot kaptam.

        Aggasztanak a tünetek és két napja (kisebb mértékben) alhasi fájdalmaim is vannak. Mi okozhatja ezeket a tüneteket és érdemes-e más orvoshoz (akit nem ismerek) fordulni egy korábbi időpont miatt.

        Segítségüket nagyon köszönöm!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a köztivérzés témában

        Kedves Hölgyem!


        Panaszai hátterében több ok is állhat. A félidőben jelentkező barnás vérzés jelezheti a peteérést is, ilyenkor vannak, akiknek enyhe szúró jellegű alhasi fájdalmai is vannak.
        A bővebb vérzés, és emellett alhasi fájdalom hátterében lehet a méhben található myoma is az oka, de akár petefészek-cisztát is találhatnak. Mindezért nagyon helyesen teszi, ha elmegy orvoshoz, így megbizonyosodhatnak az kiváltó okról, és megbeszélhetik, szükség van-e egyéb beavatkozásra.
        Amennyiben túl bő menses jelentkezne, javaslom mégis menjen hamarabb orvoshoz (akár kezelőorvosával tudathatja, hogy vérzési rendellenesség, bő vérzés miatt hamarabb menne), mert a bő, alvadékos vérzéssel akár vérszegénység is kialakulhat.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-21 14:22:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés