• Méhkürt és petefészek gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már egy hete fáj a hasam. Voltam vérvételen, a süllyedés és a CRP magas, az ultrahang vizsgálaton a jobb petefészkemnél egy 2cm nagyságú cisztát találtak. Ezt követő napon még rosszabbul lettem és bementem az ügyeletre. Onnan elküldtek nőgyógyászhoz és azt mondta ott az orvos, hogy nincs cisztám, viszont a (jobb) petefészkem meg van nagyobbodva és méhkürt és petefészek gyulladásom van. Már 3 napja szedem az ott kapott antibiotikumot aminek ofloxacin a hatóanyaga (5 napra elég), de a vérzés és a fájdalom nem csillapodott. A kérdésem, hogy ez normális, vagy menjek vissza a nőgyógyászhoz?

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészekgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! A gyógyszer, amit kapott, megfelelő. Járóbetegként csak akkor szabad kezelni a kürt- és petefészek-gyulladást, ha nincs láz és komoly tünet, ezért ha láza jelentkezne, kifejezetten rosszul, gyengének érzi magát vagy erőssé válik a fájdalom, mindenképpen menjen vissza a kezelőorvoshoz. Ha csak kevés vérzés van és ennek a vizsgálat során komoly okát (vetélés, méhen kívüli terhesség) nem látták, emiatt nem kell feltétlen visszamenni, de ha a vérzés erős vagy erősödik, akkor is keresse fel úlra orvosát. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 08., 09:31; Megválaszolva: 2010. november 15., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés