Laboreredmény kiértékelése PCO gyanúja miatt

Tisztelt Doktor/Nő/! Nőgyógyászom elküldött vérvételre, mert PCO gyanúja merült fel. A menstruáció 3. napján készült a vérvétel. Pajzsmirigy alul működésem is van. Szeretném ha véleményt és kiértékelést mondana nekem erről a laboreredményről: Luteinizáló hormon: 3, 54 IU/1 Follikulust stimuláló h: 4, 52 IU/1 Progeszteron: 1, 500 NMOL/L Ösztradiol: 90, 0 PMOL/L Totál tesztoszteron: 3, 940 NMOL/L Prolactin: 534, 17 MIU/1 TSH: 2, 2588 MIU/1 Szabad T4: 18, 21 PMOL/L Szabad T3: 5, 14 PMOL/L Nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a laboreredmény témában

Tisztelt Kérdező! Az LH és FSH normál, arányuk nem utal PCOS-re, a TSH szintén jó. A többi szint értékeléséhez vagy el kellene küldenie az Önnél vizsgálatot végző labor normál értékeit, vagy más egységben adja meg, hogy értékelni tudjam (progeszteron, tesztoszteron, fT3, fT4, prolaktin: ng/ml; ösztradiol: pg/ml). Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 06., 17:49; Megválaszolva: 2010. szeptember 12., 21:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?