tarivid gyógyszer

Pár napja sárgássá vált a folyásom és fájt is a szeméremajkak környékén. Ma elmentem a nőgyógyászhoz, de nem mondott semmit, hogy mi bajom van, csak felírt egy hüvelytablettát (Gynoxin 3 x 200 mg) és Tarivid Richter tablettát. A papíromon az van, hogy hüvely heveny gyulladása. De ez mitől van? Gombás fertőzés? A tarivid tablettáról azt találtam hogy egy nagyon erős antibiotikum és húgyúti fertőzésekre jó. Nem szívesen szedek antibiotikumot, főleg nem erőset. Baj lenne ha nem szedném be és csak a hüvelytablettát használnám? Őszintén szólva nem bízok ebben az orvosban, de most csak ő rendelt... Önnek mi a véleménye erről a gyógyszerről? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyfertőzés témában

Tisztelt Kérdező! A hüvelygyulladás és a húgyúti fertőzés gyakran együtt jár. Nem hallottam a panaszait, nem vizsgáltam, de lehet, hogy húgyhólyaghurutra utaló jel is volt, például ezért kaphatta a Tarividet. Látatlanban természetesen nem beszélem le az orvosa által javasolt terápiáról, de ha nem bízik az adott kollégában, inkább keressen fel mást is, mielőtt önkényesen elhagyja az antibiotikumot. A Gynoxint gombás fertőzésre kapta. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 16., 12:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 17:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás