Escapelle

Tisztelt Dr. Úr/Nő! Szombaton hajnalban az óvszer lecsúszott és ondó került belém. Mivel épp nem lakóhelyemen tartózkodom, így csak vasárnap 10 kor tudtam bevenni az Escapelle tablettát. A menzeszemnek aznap kellett volna megjönnie, viszonylag rendszeresen, 27-31 nap között szokott megjönni. Ma már csütörtök van de azóta se jelentkezett, se a rendes menstruáció, se pecsételő vérzés. Közben nagyon beteg voltam, vénásan kaptam rocephin antibiotikumot pénteken és szombaton is, egyedül vasárnap nem, de utána hétfőn, kedden, és szerdán is, valamint gombásodás megelőzésére Diflucan tablettát. Most kiderült hogy mononukleózisom van. Most szerdán reggel csináltam egy terhességi tesztet is, hogy kizárjam annak esélyét nem-e már korábban becsúszhatott valami, de negatív lett. A kérdéaem hogy Önnek mi a véleménye mennyit késhet még a menzeszem? Okozhatja-e ezt az escapelle vagy a többi gyógyszer? És egyáltalán hatott-e az escapelle, ha közben antibiotikummal kezeltek, bár pont aznap nem adtak, mikor az escapellet bevettem, és elviekben nem a legtermékenyebb időszakban történt a baleset, a várt menstruáció előtt. Vagy lehet hogy csak a sok idegeskedés miatt késik? Nagyon kétségbe vagyok esve! Bonyolult történet, de válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező! A súlyos betegség és a stressz, a nagy dózisú antibiotikum és antifungalis szer is okozhatta a vérzés késését vagy kimaradását. Azonban a terhességet sem lehet története alapján kizárni (az Escapelle egyáltalán nem 100%-ban véd a terhességtől, csak a nem kívánt terhesség esélyét csökkenti), illetve a ciklust az Escapelle is közismerten felborítja. A terhességi tesztet nyilván korán csinálta a jelen ciklusban fogant terhesség kimutatására (bár jól írta, hogy ilyenkor egy korábban fogant terhességet is ki kell zárni). Most csak annyit tehet, hogy türelmesen (türelmetlenül) vár. Ha panasz jelentkezne, mint görcs, vérzés, azonnal forduljon orvoshoz, egyébként pedig ha a következő menses is késik, újabb terhességi tesztet kell végeznie, ha pozitív, forduljon nőgyógyászhoz. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. július 29., 14:10; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 20:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet