• Műtét?...vagy nem szükséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több nőgyógyászati műtéten átestem már.Ez főleg petefészek ciszták miatt történt.A bal oldalamon a petevezetéket,petefészket már ki kellett venni..a folyton kiújoló ciszták miatt,illetve állandó gyulladási gócot is képzett.Jelenleg kb.3éve a jobb oldalamon is megjelent a ciszta,amit többféleképp távolítottak el.Most a legújabb vizsgálat szerint,mivel erős hasi fájdalommal jelentkeztem...újra ciszta../normális-ép méh, endometrium 8mm, és jobb oldalon 42X 25mm-es kétrekeszes folyadékecho látható.Laborvizsgálatot kértek : CEA, Ca-125 .De én jelenleg kórházban vagyok,ahol nem vállalják a további kivizsgálást,csak ha megszakítom a mostani kezelésem.Mit tegyek?Várhatok e ezzel a vérvizsgálattal?/és ez pontosan mit is takar? / vagy fontosabb lenne a nőgyógyászati további kivizsgálás? A fájdalomra egyelőre gyógyszert kaptam,ami nemigazán használ... /és mit is takar az hogy kétrekeszes'ciszta? Mennyivel komolyabb-veszélyesebb mint a normál' ciszta? Eddig kb.7X műtöttek...nemigazán szeretném újból,csak ha muszáj. Köszönettel...várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati műtét témában

        A CEA és Ca-125 tumormarker, a nőgyógyászati kivizsgálás részét képezi, arra kiváncsiak, hogy biztosan jóindulatú elváltozásról van e szó. Bővebben akkor tudnék nyilatkozni, ha tudnám az előző szövettani diagnózisokat: egyszerű cysta vagy endometriosis, mert a műtét utáni időszak kezelése más.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-12 12:04:20; Megválaszolva: 2010. június 27., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés