• fogamzásgátlás és hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr!
         
        Ezelőtt nem szedtem soha fogamzásgátló tablettát,most a Mercilont szedem 12 napja. Tegnap 2 és fél órával a tabletta beszedése után(délben szedem be) híg székletem volt, és kb. 2 óra múlva is. Az első hígabb széklet után együtt voltunk a barátommal, és nem használtunk semmilyen kiegészítő fogamzásgátló módszert. A kérdésem az lenne, hogy így volt-e hatása a hasmenés miatt a tablettának, azaz lehetséges a veszélye a teherbeesésnek? Ma fél 10-kor (azaz több mint 12 órával később a normál tebletta beszedési időm után) bevettem + 1 tablettát a biztonság kedvéért, és délben is be fogom venni a napi adagom. A betegtájékoztatóban sajnos csak a hányás utáni teendők vannak leírva. Van valamilyen következménye, hogy most eggyel több tablettát vettem be (hogyha mégsem ürült ki a híg széklettel az előző) ? És ezzel kapcsolatban,ha most egy tablettával már előrébb tartok, akkor a szünetet a levél befejezése után, vagy 21 nap múlva tartsam?
        Egy másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha gyakrabban előfordul nálam híg széklet (ez már évek óta van) az hogyan befolyásolja a fogamzásgátló hatását? A tabletta mennyi idő alatt szívódik fel úgy, hogy a hasmenéssel "nem jön ki" ?
        Előre is köszönöm a válaszát!
         
        Üdvözlettel:Katalin

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, hasmenés témában

        Kedves Katalin!

        Az eggyel több bevett tatletta nem fog gondot okozni. 21 napig szedje, tehát pótolja egy másik levélből. Ebben a ciklusban használjanak kiegészítő védekezést, ha a szünetben nem jön meg a vérzés, végezzen terhességi tesztet.Ha 3-4 óra van a tabletta és a hasmenés közt, ez elég a felszívódáshoz. Ha gyakori, rendszeres a hasmenés, próbálja ki a Nuvaring hüvelygyűrűt, a hüvelyi gyógyszeralkalmazás miatt a hasmenés nem zavar be.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-10 02:07:42; Megválaszolva: 2010. június 10., 02:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés