• Méhnyak polip

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A januári rákszűrés alkalmával egy babszem méretű polipot találtak a méhnyakon. Azóta több orvosnál is jártam és több megoldás javaslatot kaptam.

        - teljes küret, - csak a polip és környéke kikaparása,   a polip speciális eszközzel történő lecsípése, egy maró anyaggal történő ecseteés, ami után a polip magától leesik.

        Nekem természetesen az utolsó megoldás a legszimpatikusabb, és az orvos is azt ajánlotta, mivel még nem szültem és a fiatal korom miatt sem lenne szükséges egy kockázatot küretet elvégezni.

        A polip vérzést nem okoz és egyéb tüneteket sem produkál. Önök szerint mi a legjobb megoldás ebben az esetben? Az orvos azt mondta én mérlegeljek, de laikusként ezt elég nehéz megtennem. Én az ecsetelést választanám.

        Köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyak polyp témában

        Kedves Hölgyem!

        Amennyiben a polyp nyélen "lóg", akkor le lehetne speciális eszközzel csavarni, mert így szövettanilag is meg lehetne vizsgálni. Ha széles alapon ül, akkor egy elektrocoagulátorral lehetne csak a polypot eltávolítani, úgy, hogy a méhnyak ne sérüljön. Így, bár nincs küret a polyp mellett, de mégis magát a polypot lehetne szövettanilag is vizsgálni. Nekem ez lenne a legszimpatikusabb megoldás, de az orvosával egyeztessen, aki látta polypot.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-17 21:17:34; Megválaszolva: 2010. március 17., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: