Méhnyak polip

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

29 éves vagyok, tegnap méhnyak polipot diagnosztizáltak nálam. 2 éve fogamzásgátlót szedek. A kérdésem az, hogy érdemes lenne-e abbahagyni a gyógyszer szedését. A gyógyszer elősegíthette-e a polip kialakulását, illetve a továbbiakban csökkenthetem-e az újbóli kialakulás veszélyét azzal, ha abbahagyom a fogamzásgátló szedését? (Az orvosom azt tanácsolta, hogy még várjunk meg 2 menstruációt és ha nem történik valami csoda, le kell műteni. Létezik-e bármilyen -akár alternatív gyógyászati- módszer, mellyel esetleg elmúlna? )

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza méhnyak polyp témában

Kedves Hölgyem!

A fogamzásgátló nem befolyásolja a polyp megjelenését, és valószínű, hogy kisműtét kell majd, mert a polyp nem oda való. Ez viszont egy nagyon egyszerű műtét, egy napos kórházi ellátást igényel mindössze, és ezt követően haza is mehet, ne aggódjon.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. április 22., 21:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Polip miatti újbóli biopsziát...
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten írtam a Tisztelt Doktor Úrnak problémámról, méh poloppal kapcsolatban.Elnézését kérem, hogy hiányos volt a...
Méhnyak polip

A januári rákszűrés alkalmával egy babszem méretű polipot találtak a méhnyakon. Azóta több orvosnál is jártam és több megoldás javaslatot...

Polyp

Babszemnyi...

Polyp

Tisztelt Cím!

Teljes zavar lépett fel nálam a következő dolog miatt. 2009. november 18-án nőgyógyászati rákszűrés alkalmával ...

Polyp - méhnyak

Udvozletem! A 2009. 10. 04-ei, Farkas Agnes doktorno valaszlevelere utalnek most vissza. Ott a doktorno egy olyan kerdesre valaszolt, ami egy nogyogyaszati...