• Gynoflor, egyensúly helyreállítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Doktornő!

        22 éves vagyok, sok éven keresztül visszatérő gombás fertőzésem volt, ill. 2009 decemberben trichomonasra kikezeltek, a páromat is. Azonban a gomba 1 hónapra rá visszatért, most azt is kikezelték ezután az orvos gynoflort javasolt 6x1, ezután  menzesz után visszamentem és minden rendben volt. A kérdésem az lenne, mivel bevált a gynoflor úgy gondolom hogy heti egy tabletta jó lenne fenntartásképpen 6 héten át, tehát 1 doboz. Ez megfeleő, vagy ezzel árthatok? Valamint fogamzásgátlót szedek (milligest) nincsenek egymásra hatással? Az utolsó kérdésem pedig az irrigálással kapcsolatos, még nem irrigáltam, de a fenntartó kúra után elekzdeném: Colpo-cleaner laktózzal. Ez jó? Mert sok féle van és szeretném tudni melyik aleghatásosabb. De ha jól tudom a laktóz a lényeg vagy a tejsav? Ezen kívül más megelőzési módokat tudna még jevasolni? Nagyon örülnék neki, mert egészséges szeretnék maradni. Előre is nagyon köszönöm a válaszát. Remek ez a lehetőség az informálódára. Köszönettel, A.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyflóra témában

        Kedves Hölgyem!

        Nagyon jó ötlet a heti 1 tabletta Gynoflor, és én azt mondom, hogy ha ez önmagában elég, akkor nem kell irrigálni sem.

        Ha ismét visszatérne a gombás fertőzés a menses után, akkor a következőt javasolnám. 4-5 hónapon át a menses után lehetne egy tejsavas hüvelyöblítést végezni, és 3 napon át egy Gynoflort felhelyezni. Emellé egy szájon át bevehető, elhúzódó hatású gyógyszert kellene bevenni, ilyen a Mycosyst-gyno, vagy Dermyc, a menses utáni első napon. Az ilyen, hosszútávú kezelés hatására leggyakrabban megszűnnek a panaszok, nem szed sok gyógyszert, de a jellegzetes napokon, amikor kialakul a fertőzés, a menses utáni időszakban, sikeresen megelőzhető lesz. A tejsavas öblítést többféle készítménnyel lehet csinálni, jó a laktózos Colpo-cleaner is, vagy egyszerűen a patikában kapható tejsav is, de annak hamarabb lejár a szavatossága. Az eszközt pedig mindig fertőtleníteni kell használat után.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-14 11:35:15; Megválaszolva: 2010. március 14., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        A te életedet mennyiben befolyásolja a migrén? Alábbi tesztünkből kiderül.
        Tiszta orrok, nyugodt napok