• Menstruációs zavar helytelen fogyókúra miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt!

        Decembertől kezdve fogyózom és sokat le is fogytam 46 kg vagyok és még mindig fogyózom naponta 2 sárgarépa, 1 alma. Januárban több mint egy hetet késett a menstruációm, majd február elsején megjött de csak 4 napig tartott és kevés volt. Mellesleg fel voltam fázva és klimát is változtattam, majd most ismét felfáztam, klimát is vátoztattam és megint megjött, 18 napra. Lehet ez a fenti okok miatt, a fogyókúra, a felfázás és a klimaváltoztatás? A hormonzavaroktól meg lehet hizni? 25 éves vagyok és mellesleg soha nem volt rendszeres menzeszem.

        Nagyon ideges vagyok...

        Előre is köszönöm!

        Üdvözlettel,

         Egyetemista

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Egyetemista!

        A menseszavart a helytelen fogyókúra, hirtelen fogyás is okozhatja, emiatt nagyon fontos lenne a megfelelő táplálkozásra visszaállnia. Ha tovább fokozza a súlyvesztést, akkor akár ki is maradhat a vérzés, ami egy idő után súlyos állapothoz, és a hormonháztartás végleges felborulásához vezethet, ami súlyos esetekben a női nemi szervek végleges károsodásához vezethet. Ennél sokkal jobban kellene figyelnie magára, nem élhet egész életében répán és almán, a szervezete előbb-utóbb felmondja a szolgálatot. Mindenképp keressen fel táplálkozástudományban jártas szakembert egy egészséges diéta összeállítása céljából.


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-11 11:57:12; Megválaszolva: 2010. március 11., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: