• Bartholin mirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm!

        A Bartholin mirigyemmel akadtak problémák. Nyárom megduzzadt a jobb oldali, és szeptemberben azt mondta az orvosom, hogy ne várjunk tovább, megnyitja a duzzanatot, és kimetszi. Meg is történt. Eltelt 1 hónap azt mondta, hogy szépen gyógyul, de még várni kell. A 2. hónap után azt mondta, hogy ő még mindig várna igazából, de ha gondoljuk óvatosan újra élhetünk szexuális életet a párommal. Így tettünk, de nem volt jó. Fájt. Arra gondoltam, hogy a fejemben van a baj, bebeszélem magamnak a fájdalmat, de csak nem múlt. Decemberben visszamentem az orvoshoz, és azt mondta persze, hogy fáj, mert ahol metszett, ott nem összefortam, hanem a metszés két oldala külön forrt össze, tehát van ott egy körömnyi lyuk. Megint vártunk két hónapot, a lyuk még mindig nem forrt össze, és erre azt mondta, hogy ő még várna, de ha akarom összevarrja. Így is tett az előző héten. Felfrissítette a sebet, és összevarrta 3 öltéssel. Ez 2 napja volt, azóta a fájdalom kicsit enyhült, de még vérzik kicsit. Nem tudom, hogy az én szervezetemmel lehet a baj, hogy nem gyógyultam meg 5 hónap alatt, vagy az orvos rontott el valamit? Az hogy vérzik még mindig 2 napja, ez normális?

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a Bartholin témában

        Kedves Hölgyem!

        Igazán nem értem a dolgot. A mirigy gyulladását, a tályogot úgy kezeljük, hogy kis metszésen át kiürítjük a tartalmát, és a sebszéleket stabilizáljuk egy-egy öltéssel, hogy ne forrjon össze, mert akkor könnyebben begyullad. Tehát most nem igazán értem, mi fáj, és miért. Ha a panaszai nem múlnak el, akkor menjen vissza az orvoshoz, mert már nem lenne szabad, hogy panaszai legyen ilyen sokáig. A vérzés nem tudom, milyen mennyiségű volt, pici azért előfordulhat, de ha nagyon vérzik, akkor ellenőriztesse.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 19:38:00; Megválaszolva: 2010. február 16., 19:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: