• El nem múló kellemetlen szagú hüvelyi folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Már jó pár éve sajnos nagyon érzékeny vagyok nőgyógyászati szempontból.Eleinte állandó felfázással küzdöttem. Most vagy éve állandó kellemtlen szagú hüvelyi folyásom van. Van orvosom akihez rendszeresen járok. Nem gomba és a kenetem már le lett rengeteg betegségre tesztelve, de hiába.Legutóbi antibiotikumos kúrám után felkerestem az orvosom, hogy ez csak nem múlik. ÉS megint csak azt mondta nyugodjak meg nincs semmi baj. De mondom akkor miért van még mindig szaga? Erre azt mondta nem tudja. Ez az egész már megkeseríti az életem. Kiírt egy kis gynoflort, amit már 3-4 alkalommal használtam. Hüvelyflóra helyreállító. DE nekem először a bajomat kellene elmulasztani! Elképzelhetetlen mennyiségű gyógyszert megettem/ felhelyeztem  már, de semmi. Nem akar múlni. Jelzem a felfázással is ez volt a gond. Állandó gyógyszerezés és nem múlt. Majd a saját kezembe vettem a dolgokat és tőzegáfonya kúra után elmúlt... Legalább is ritkán jön elő és közel sem olyan mértékben....
        Emelett a hüvelyem környékén kitütéseim vannak. Olyan mint a pattanás csak nagyon fáj. Meggyűlik, majd kifakad és elmúlik. Erre az orvos azt mondta a borotválkozástól van.Én ezt nem értem. Lehetek én még valaha egészséges?

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Na, akkor vegye megint a saját kezébe a dolgokat.:) A legfontosabb, hogy a folyamatos visszatérő fertőzés gyökerét valóban a hüvelyflóra helyreállításával lehetne megfogni. Erre a hüvelyzuhany lenne a megoldás, ami a kellemetlen szagot is csökkenteni fogja.

        A hüvelyzuhany, vagy irrigálás akkor segít, ha rendszeresen végzi, de hetente max. 2x. Tejsavas öblítőfolyadékra lesz szüksége, a fertőtlenítőket (pl. jód) el kell felejteni, mert a normál flórát is tönkreteszi, és akkor ugyanott lesz, mint ahol elkezdte. Az irrigálást mindig kövesse olyan hüvelykúp, amiben lactobacillusok vannak, pl. a Gynoflor, amit receptre lehet kapni, háziorvos is felírhatja, vagy Gynophilus protexin, ami recept nélkül elérhető.. Így a savas pH mellé jönnek a "jó" bacillusok, és a normál flóra megerősödhet. A készüléket pedig minden héten fertőtleníteni kell, hogy ne vigyen vissza vele fertőzést.
        Gyakran vegyen tengeri sós, és gyógynövényes (cickafark, kamilla, stb.) ülőfürdőt, és igyon palástfű teát. Mivel korábban is bevált a gyógynövényes kezelés, szerintem bátran próbálkozzon ezzel is.

        Lehet változtatni az étkezésen is, teljes kiőrlésű pékárukat kell fogyasztani, és több elő flórás joghurtot, kefírt, gyümölcsöt, zöldséget, hátha ez helyreállítja a bélműködést, ezzel csökkenti a kóros flóra kialakulását a hüvelyben is.

        Pamut fehérneműt kell hordani, ami azért is fontos lesz, mert magas hőfokon ki lehet mosni, ezzel fertőtleníthető is.

        Amire még oda lehet figyelni, az a wc-papír, öblítők, mosóporok, intim lemosók. Mind okozhat irritációt, ezért lehetőleg kerülni kell az illatosított termékeket, az illatosított intim betétet is! A tampont pedig el kell felejteni.

         


        Kérdés: 2010-02-10 18:18:46; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: