• hüvelyflóra normalizálása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

         20 éves lány vagyok, és kb egy éve folyamatosan nőgyógyászati panaszaim vannak, és most vesemedence gyulladásom is volt, a vizelési inger sem szűnik. Azt mondták, hogy a hüvelyflórám nem ép, és hogy helyre kellene állítani. Nem tudom, kihez forduljak a panaszommal, mivel már annyi helyen voltam, és mindenfélét kaptam a fertőzésekre is, így már nem merek akárkihez elmenni. Ha tudna valakit, aki megbízható orvos, és nem magánprakszisban dolgozik, hanem államilag is elérhető, kérem javasoljon valakit. Illetve kérdésem lenne, hogy ez kialakulhatott e az úszodai víz miatt, mert mielőrr nem jártam úszni, az előtt nem voltak panaszaim.

        Köszönettel: Kovács V.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kovács V.!

        Egyrészt orvost nem tudok ajánlani, nem tudom merre lakik, és arrafelé ismerek-e doktort, akit felkereshet.

        Azonban próbálok segíteni abban, hogy lehet a hüvelyflórát helyreállítani. Ennél többet akkor tudok segíteni, ha leírja részletesen a panaszokat, a jelentkezéSüket, és ami nagyon fontos, hogy milyen vizsgálatok voltak már, milyen eredménnyel, és milyen gyógyszeres kezeléseken van túl. Hiszen ezekből kell kiindulni mindig.

        Egyrészt igen, az uszodában könnyen el lehet kapni fertőzéseket, csakúgy, mint közös wc használattal, de pl. olyan alapvető szabályokat is sokan nem tudnak, hogy wc használat előtt is, nemcsak utána kell kezet mosni, mert bizony rengeteg mindent megfogunk, így a kezünkkel szintén sok kórokozót hurcolászhatunk.

        A hüvelyflóra helyreállításához pedig a következő tanácsot tudnám adni:
        A hüvelyzuhany, vagy irrigálás akkor segít, ha rendszeresen végzi, de hetente max. 2x. Tejsavas öblítőfolyadékra lesz szüksége, a fertőtlenítőket (pl. jód) el kell felejteni, mert a normál flórát is tönkreteszi, és akkor ugyanott lesz, mint ahol elkezdte. Az irrigálást mindig kövesse olyan hüvelykúp, amiben lactobacillusok vannak, pl. a Gynoflor, amit receptre lehet kapni, háziorvos is felírhatja, vagy Gynophilus protexin, ami recept nélkül elérhető.. Így a savas pH mellé jönnek a "jó" bacillusok, és a normál flóra megerősödhet. A készüléket pedig minden héten fertőtleníteni kell, hogy ne vigyen vissza vele fertőzést.

        A párjának javasolnám a Neomagnolos lemosást együttlét előtt is, és azt követően is. Nem írja sajnos, hogy óvszerrel védekeznek-e, mert ebben az esetben az is szóba jön, hogy az óvszer anyagára allergiás.
        Próbáljon meg márkát váltani, ha szóba jön a dolog.

        Lehet változtatni az étkezésen is, teljes kiőrlésű pékárukat kell fogyasztani, és több elő flórás joghurtot, kefírt, gyümölcsöt, zöldséget, hátha ez helyreállítja a bélműködést, ezzel csökkenti a kóros flóra kialakulását a hüvelyben is.

        Pamut fehérneműt kell hordani, ami azért is fontos lesz, mert magas hőfokon ki lehet mosni, ezzel fertőtleníthető is.

        Amire még oda lehet figyelni, az a wc-papír, öblítők, mosóporok, intim lemosók. Mind okozhat irritációt, ezért lehetőleg kerülni kell az illatosított termékeket, az illatosított intim betétet is! A tampont pedig el kell felejteni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 17:23:27; Megválaszolva: 2010. február 10., 17:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: