Spirál mellett tampon használata

Tisztelt Doktornő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy kb. 1 hónapja raktak fel nekem Lillygold Minispirált /még nem szültem/, és azt hallottam több helyről, hogy a tampon használata nem javasolt mellette, viszont a nőgyógyászom azt mondta, hogy nyugodtan használjam. Mivel a spirál miatt nagyon erős a menstruációm így sokkal kényelmesebb lenne. Kérem szíves válaszát, hogy most javasolt vagy nem a tampon használata. Válaszát nagyon szépen köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza méhen belüli eszköz témában

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a jelzőszál a tampon használatát nem zavarja (rövidre van vágva-kérdezze meg kezelőorvosát) , és a higiénia megfelelő, nem ellenjavallt a tampon használata, de sokkal jobban kell figyelni majd. A tisztaság, és a megfelelő időnkénti csere nagyon fontos, hogy ne alakuljon ki felszálló fertőzés.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. október 08., 22:18; Megválaszolva: 2009. október 08., 22:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátlás 50 év felett
Nőgyógyászati probléma?
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Kb.6-7 éve van spirálom, magas vérnyomás miatt.1, 5-2 éve van hüvelyfolyásom kisebb kihagyásokkal, nem bűzös, csak...
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát