Mennyi idő múlva?

Tisztelt Doktor!

25 éves szoptatós anyuka vagyok, és 26-án conisatiós műtétem lesz! Az aneszteziológus orvossal a spinális érzéstelenítés mellett döntöttünk, mivel a kisbabám 2 hónapos és fontos, hogy minél hamarabb szoptatni tudjam. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az érzéstelenítés után mennyi idövel tudok majd lábra kelni mivel a kórházba az osztályra nem engedik fel a picit még a szoptatás idejére sem?!

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Molnárné 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szoptatás témában

Kedves Molnárné!

A spinális érzéstelenítés után 24 órán belül (de legfeljebb néhány órával hamarabb) lehet felállni. Addig viszont nyugodtan fejheti a babának a tejet, és az újszülöttosztályon oda tudják neki adni majd. Altatás után bár hamarabb fel lehet állni, de szoptatni nem lehet az altatószerek miatt.

Esetleg érdeklődjön, hogy epidurális érzéstelenítés elérhető-e, és a műtétet lehet-e így végezni, akkor hamarabb fel lehet kelni majd, de spinális mellett is lehet fejni a babának nyugodtan.

 

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 16., 11:52; Megválaszolva: 2009. június 16., 11:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45