• Ezüstkolloid nőgyógyászati bajokra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok! Hallottam,hogy az ezüstkoloid jó Nőgyógyászati bajokra,edddig szájon át használtam napi3*1 teáskanállal.Már megittam belőle 2,5 üveggel,de még nem változott az eredmény.Egyébként bakteriális fertőzés miatt szedem.Olvastam,hogy az irrigátorba is lehet tenni belőle,de azt nem tudom,hogy mennyit tegyek 1 liter vízbe.Lehet hogy így hatásosabb lenne?(A tejsavas és a betadinos öblögetés nem hozott eredményt már lassan másfél hónapja. ) Válaszát köszönöm:Angéla.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Angéla!

        Az ezüstkolloid egy természetgyógyászati szer, amit természetgyógyászok használnak, ez nincs benne az orvosok kezelési lehetőségében, így erről nem tudok nyilatkozni, hogy vajon jó lenne-e az irrigátorban is, de vannak, akiknek ez segít, talán meg lehet próbálni. Nem tudom, milyen panaszai vannak, így nem is tudok terápiás, vagy diagnosztikai javaslatot tenni, de feltételezem, hüvelyi folyása van (bakteriális fertőzést említ).

        Mindenesetre a Betadinos öblögetés nem a legjobb módszer, mert nemcsak a kórokozót pusztítja el, hanem a hüvely természetes flórájára is ártalmas, így sokszor nem javulnak a panaszok. A tejsavas irrigálás már jobb, de a kórokozót ezzel sem lehet elpusztítani, csak gyógyulás esetén a visszatérésüket csökkenteni.

        Mivel másfél hónapja tartanak a panaszok, mégis kellene egy orvosi vizsgálat, kenetvétellel, hogy tudják, milyen kórokozóval állnak szemben, és annak megfelelően kell kezelni, mert felszálló fertőzés, kismedencei gyulladás, összenövések, és meddőség lehet az eredménye egy nem megfelelően kezelt fertőzésnek.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-06 10:03:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: