• Tényleg rendben van a nőgyógyászati leletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor(nő)!

         

        Van pár dolog amit nem értek a nőgyógyásznál kapott leletemben! A Dr. azt mondta minden rendben, de szeretném megkérni hogy osszlassa el a ködöt és elemezze nekem hogy értsem mi áll a papíron:

        Kp. nagy méh rfv.-ben

        49x23 mm -es uterusban 3,6 mm nyálkahártya echo. Grav.-ra utaló jel nem

        Ov. norm nagy szab. szerkezetű, benne domináns follikulikus nem látható.

        Douglaseban kóros resist.,folyadék nem látható

        Perineumban kóros nem ábrázolódik.

         

        Köszönettel: Egy 20 éves lány

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati lelet témában

        Kedves 20 éves!!

        Nyugodjon meg, teljesen normális a lelete, íme a fordítása:
        Közepes nagy (átlagos) méretű méh, hátrahajló pozícióban (ami teljesen normális). Mérete: 49X23 mm, a nyálkahártya vastagsága 3,6 mm, terhességre utaló jel nem látható, a petefészkek normális szerkezetűek, bennük jelenleg érésben lévő tüsző nem látható. A hasüreg legmélyebb pontjában kóros folyadék, szövettömeg nem látható. A gát rendben.
        A lelet megfelel a menses utáni napoknak.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-30 09:06:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés