Magas prolaktin

Kedves Szakértő

Azért fordulok Önhöz mert körülbelül egy éve magas a prolaktin szintem. Mikor először elvégezték a vérvételt akkor 450 köröl volt.Kaptam rá Bromocriptint.Felet szedtem minden este.Ez alatt az idő alatt volt még egy vizsgálat akkor lement 113-ra az érték.

Ez után szünetet kellett tartanom kb 1 hónapot. Akkor visszament megint.Elkezdtem szedni az orvosságot.Utána megint szünet.Ekkor már 800 ra ment fel. Most megint nem szedem két hónapja és már megint, meg sem jött, (csütörtökön megyek dokihoz nem tudom mennyi lehet most) .Illetve tisztaságibetétnyi mennyiség van egy két napig.

Az orvos azt mondta stressztől van.Nem kellene még valami mást is megvizsgálnia?

Ha nem szedem az orvosságot akkor mindig felmegy.Nem lesz ennek rossz vége? Mit lehetne tenni? Milyen következményei lehetnek ha sokáig magas szinten marad?

Van még egy gondom...Pár hónapja kellemetlen szagú folyásom van (vizes, illetve fehér) Van amikor elmúlik csak úgy és magátol visszajön.Nem tudom már mit tegyek, hogy elmúljon.Ez lehet valami fertőzés?

Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza prolaktinszint témában

Kedves Hölgyem!

Az az igazság, hogy nem lehet csak a stresszel magyarázni egy tejcsorgással járó magas prolaktin szintet.

Valóban jól érzi, további vizsgálatokat is lehet végezni, pl. MRI is szóba jön, amivel az agyalapi mirigyet ellenőrizhetik, hogy nincs-e benne esetleg egy túlműködést okozó jóindulatú daganat. Ettől semmiképpen se ijedjen meg, de ezt azért tisztázni kellene.

Nem írja, milyen orvoshoz jár, de érdemes lenne felkeresni egy nagyobb klinikai centrumban az endokrinológiát, ahol szükség esetén további vizsgálatokat is fognak kérni.

A folyás miatt nőgyógyászhoz kellene elmenni, valószínű van egy vegyes (bacis-gombás) fertőzése, amit kezelni kellene. Azért tűnhet úgy, hogy néha elmúlik, mert a hormonszintek ingadozásával a hüvely pH-ja is változik, így a tünetek erőssége is.

A gyógyszeres kezelés után hetente 1x tejsavas irrigálást végezhet, és Gynoflor kúpot alkalmazhat, hátha ez segít majd helyreállítani a savas pH-t.

Mielőbbi gyógyulást!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. március 06., 00:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Prolaktinszint
Kedves Doktor úr! Körülbelül 6 éve a mellemből tejszerű valami folyt, akkor kiderült, hogy elég magas a prolaktinszintem. Akkor MRI-n is voltam az...
Hormonok kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr! 2022. június 30-án vérvételen voltam magánlaborban. Mellékelten elküldöm, szeretném ha „röviden” kiértékelné nekem. Az...
Meddig tekinthető normálisnak a...
Tisztelt Doktor Úr! Több évnyi fogamzásgátló szedése után 2021. szeptemberében hagytam abba az alkalmazását. Rá követő 2 hónapra ugyanakkor...
Vérzészavar
Tisztelt Doktor úr! A hírek szerint ön elég nagy tudású, így bátorkodom kérdésemet feltenni ön felé. Legyen kedves és mondjon valamit a...
Másodlagos szakvélemény
Tisztelt Doktornő! Idén cytológiai eredményem P3-as lett, plusz HPV vírus. HPV típizálása során 52,31,51 értékeket adta ki. 3 hónap elteltével...