• Lelet magyarázat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanácsadó! A nőgyógyászati lelettel kapcsolatosan lenne pár kérdésem, illetve szeretném, ha lefordítaná nekem és megmondaná, hogy normális lelet-e. Gátrepedés nincs, hüvelyfalak erölködéskor nem descendálnak, kp. tág hüvely, portio mellül, kornak megfelelő kis uterus, retroflexioban van, környezete mko. szabad, bővebb fluor. T.K: ép hámmal fedett portio Colposcopia: prioriff cerv Eddig 2x jártam már az orvosnál, és akkor mindegyik leletem anteflexio szerepelt. Most ez rosszat jelent, hogy retroflexio? Ez egyikről a másikra? Segítségét előre is köszönöm! E.

        WEBBeteg szakértő válasza a lelet értékelése témában

        Kedves Hölgyem!

        Kérdését valószínűleg az anteflexio és retroflexio váltása miatt tette fel. A nők nagy részének a méhe anteflexioban van, tehát előre dől, másoknak pedig retroflexioban, tehát hátra dől. Ennek jelentősége nincs, valószínű, hogy a tapintási lelet valami oknál fogva most pontosabb lett.
        A vizsgálati lelet jelentése: descendál=süllyed, portio=méhszáj, fluor=hüvelyi folyás, colposcopia=a világító-nagyító eszköz neve, amivel a vizsgálatot végzik.
        Tehát nincs süllyedés, nincs gátrepedés, a méhe (uterus) hátrafelé dől, mindkét oldalon szabad a környezete (ez így jó), és a colposcoppal sem látható kóros eltérés. Kissé bővebb hüvelyváladék látható, de ez nem feltétlenül kóros.
        Legközelebb kérdezze meg orvosát, hogy is áll a méhe, és kérje meg nyugodtan, hogy mondja el, mit lát a vizsgálaton.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-10 15:48:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: