• Tuba plasztika

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 34 éves vagyok, még nem voltam terhes és nem szültem. 2 évvel ezelőtt laparoscopia alkalmával kiderült endometrióris betegségem van, és még az is, hogy egyik petevezető sem átjárható. 3 havi GnrH kezelést kaptam. A kontroll laparoscopia alkalmával mindent rendben találtak, és sikerült a bal oldali petevezetéket egy "tuba plasztika" nevű beavatkozással átjárhatóvá tenni. A pv. a kürtnél volt elzáródva. Szeretnék többet megtudni erről a műtétről. Nem találtam róla semmit interneten. Ha a pv. műtét során átjárható lett, akkor ez az állapot ugye nem fordul vissza? Milyen tapasztalataik vannak ilyen beavatkozás után a teherbe eséssel kapcsolatban? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a tuba plasztika témában

        Kedves Kérdező!

        Szerintem a műtét során felszabadítják az esetleges összenövéseket, amik miatt nem átjárható a tuba meg persze folyadékot nyomnak át a petevezetőn, ami szintén megoldja a dolgot. Én azt gondolom, hogy ez most már örökre így marad, persze azon is múlik, hogyan alakult az endometriosisa, ami esetleg újabb összenövéseket okozhat. De bizzunk benne, hogy minden rendben lesz.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-11 14:43:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: