Érdemes lenne öblítést végezni?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A korábbi kérdésem az volt, hogy amennyiben egy pár együttlétek alkalmával puha műanyag (nyilván a műanyag nem egészséges) tubust használ vibrátor helyett, abban az esetben a hüvely idővel elrákosodhat-e, okozhat-e bármi bajt ott, a műanyagból felszívódhat-e ott bent valami, kioldódhat-e, ha rosszabb minőségű műanyag? (Nem kemény, inkább puhább tubus) . Ehhez kapcsolódik még egy kérdésem, hogy ezt követően sima vízzel a hüvely enyhe kiöblítése történt, hátha az kimossa kicsit a műanyagot, ez segíthetett-e vagy árthatott? Érdemes lenne hüvelyöblítést alkalmazni a ph visszaállítására? Amennyiben pont most jön meg és csak 1-2 hét múlva tudom elvégezni az öblítést, az nem késő még? Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Dr. Farkas Ágnes válasza szexuális együttlét témában

Kedves Hölgyem!

Ezek a tubusok nem javasoltak hüvelyi használatra. Nem arra lettek kitalálva, nem is tesztelte senki sem a következményeket, így erről érdemben nem is nyilatkoznék. A hüvelyöblítés ebben a helyzetben szintén nem megítélhető, ezt sem vizsgálta senki sem. Vízzel viszont nem egészsége a hüvely mosása, ez biztos.

A leírt tubusok viszont okozhatnak egyéb problémát, szerintem szinte mindenki hallott már vagy az általuk okozott sérülésekről, vagy azok kisebb részeinek az "eltűnéséről". Legyen óvatosabb!

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. július 12., 06:44 ;Megválaszolva: 2022. július 17., 13:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
méhtestrák?
Tisztelt Doktor Úr, Sok évvel menopauza után fellépett vérzés miatti uh leírásom: uterus 43*46 mm endometrium 16 mm ovariumok...
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?