Másodlagos szakvélemény

Tisztelt Doktornő! Idén cytológiai eredményem P3-as lett, plusz HPV vírus. HPV típizálása során 52,31,51 értékeket adta ki. 3 hónap elteltével újra készült cytológiai vizsgálat, mely ugyanazt az eredményt jelezte. (3 hónapig Lizint szedtem, Deflagin gélt alkalmaztam, és igyekeztem az immunrendszeremet erősíteni) . 2 hete conisatio történt. A papírjaimat mellékelem. Elnézést, de igyekeztem az orvosok nevét kiiktatni. (Egy fájlt tudtam csak mellékelni) . Egy évvel ezelőtt P2-es eredményem volt, és HPV nem volt. Édesanyámnak méhnyak tumora volt ezért eltávolították. Édesapámnak nyírok tumora. Ezért nem kicsit aggódok. Szerettem volna, ha nekem is eltávolították volna a méhemmel együtt, de elméletileg ezek a beavatkozások nélkül nem lehet. Ezúton szeretném szíves szakvéleményét kérni. Előre is köszönöm szíves segítségét!

Dr. Farkas Ágnes válasza méhnyakműtét témában

Kedves Hölgyem!

A leletei alapján a méh eltávolítása nem indokolt. Ami nagyon zavaró, hogy több darabban küldték be a szövettani anyagot, így arról nem tudunk, hogy a látott enyhe (!) fokú rákmegelőző (és nem méhnyakrák!!!) elváltozás egyben került-e eltávolításra. A kontroll rákszűrésen a műtéthez képest 3 hónappal HPV mintavétel is javasolt, és egyenlőre szoros követés. Ismételt eltérés esetén sem kell feltétlen eltávolítani a méhét, de ezt több körülmény is befolyásolhatja.

Ne aggódjon, a leletei egyenként biztatóak, jó eséllyel a műtéttel a kóros részleteket eltávolították, és meggyógyul.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. június 14., 15:06; Megválaszolva: 2022. június 30., 03:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Leep műtét miatti félelem
Tisztelt Doktornő! 37 éves hölgy vagyok. Nőgyógyászati LEEP műtétre várok, amit helyi érzéstelenítésben fognak végezni egy...
nögyőgyászat
Tisytelt doktor ur, /n0! kérem segitsen döntésemben! , miután egy szürövizsgán 3P eredményem volt valamint Trichomoniasis fertözésem.egy honapi...
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Mennyi esélyem van?