Nyirokcsomó

Jó estét! 3 éve észrevettem egy csomót lágyéktájon. Elmentem nőgyógyászhoz, megállapította,hogy egy cseresznye nagyságú nyirokcsomó, egyébként petefészek és hüvelygyulladásom van.Írt gyógyszert, nem múlt el a nyirokcsomó, így 4 hónap múlva elmentem másik nőgyógyászhoz, ő is megállapította, hogy a nyirokcsomó meg van duzzadva,ő is gyógyszert írt. Minden gyulladásom elmúlt, de a nyirokcsomó a mai napig ugyan akkora és nem fáj. Szeretnénk gyermeket vállalni, így az lenne a kérdésem, hogy hatással lehet bármire ez a nyirokcsomó a babavállalással kapcsolatban? Vagy később okozhat bármilyen komplikációt? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem!

A nyirokcsomó elhelyezkedése miatt sebészeti vizsgálatot is javasolnék és végső soron a nyirokcsomóból vett szövettani minta eredménye tisztázhatná a helyzetet.

Megnyugtatásul: ha, 3 év alatt a nyirokcsomó nagysága változatlan, gyulladásos tünetek nem mutatkoztak ,új nyirokcsomók jelentkezését nem észlelte, akkor nagy valószinüséggel roszindulatu elváltozás kizárható, igy a baba vállalásnak akadálya nincs.

Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2021. január 05., 16:00; Megválaszolva: 2021. január 07., 18:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
nyiròkcsomò gyulladás!
Ūdvōzlōm! Egy olyan kérdésel fordulnék ōnhōz hogy mar kb 5 hònapja minden menstruáciòmnál jobb oldalon a lányéknál begyulladnak a...
Nyirokcsomo duzzanat
Mar honapok ota probalom kideriteni, hogy mi az agyeki nyirokcsomoim duzzanatanak oka. Mindket oldalon talalhatoak duzzadt nyirokcsomok. A nogyogyaszom azt...
Lágyéki nyirokcsomó
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A jobb oldali lágyéki nyirokcsomóm már meg van duzzadva lassan 3 hete, több kisebb csomó, kemények, és nyomásra sem...
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?