Miért viszketek ilyenkor?

Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy ez mitől lehet? 3 hete voltam nyilvános strandon, rá egy hétre elkaptam egy hüvelyi fertőzést, szedtem rá canesten hüvelytablettát és kentem is a kenőccsel 2 hétig, de a Gyn0philus hüvelytabletta használt igazán.El is múlt tőle egy hét alatt. Elkezdtem használni az Idelynnek az új intim mosakodóját is, attól se volt baj. Aztán megjött a menstruációm, az altt se volt probléma, de most, hogy elmúlt megint viszket egy kicsit és fura érzés. Mit lehet tenni ilyenkor?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező! A hüvelyi fertőzéseket vagy gomba, vagy baktérium okozza általában. Bár a tünetek között van némi különbség, de a kezelés teljesen mást igényel. A gombás fertőzés inkább ég, nincs lényegi váladék, azaz folyás, duzzadt és pirosan gyulladt lehet a bejárat és a hüvelyhám. Ezek általában kellemetlenebb tünetek, mint a baktériumos fertőzés, mely inkább viszket, bő, esetleg szagos váladékkal jár. Itt a hüvely savassága, (Ph-ja) nem megfelelő, lúgosabb. Ami gyógyszeresen a gombára hat, az nem megfelelő a baktériumra, ami a baktériumra hat, segíti a gomba elszaporodását. Ezért tisztázni érdemes a kórokozót és célzottan gyógyszerelni. A Gynophylus, vagy az Idelyn, de bármely úgynevezett hüvelyi protexin perdöntően jó a kórokozó mentesített kikezelt hüvelyre, a gyógyszer utolsó napjától néhány napig naponta, majd megelőzés céljából heti egyszer hónapokig.Sajnos, az igazán hatásos baktérium elleni szerek, vagy a gomba ellen szájon át szedhető hatásos egy szem kapszulája receptkötelesek.Próbálja meg most ezek nélkül néhány napig a protexint, hátha a hüvelysavasság helyreállításával egy gyenge, újraérkezett kórokozó ellen jó lesz. Megjegyzem, a klórozott uszoda víz vagy az öntisztuló Balaton nem okoz fertőzést, jön az anélkül is.

Kérdés: 2017. augusztus 01., 06:31; Megválaszolva: 2017. augusztus 02., 16:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelytabletta alkalmazása
Üdvözlöm! A mai napon az esedékes rákszűrésre jelentkeztem, panasz nélkül. Az orvos felírt Klion-D 100 (10 db) és Fluomizin (6 db)...
Hüvelyi fertőzés?
Tisztelt Doktornő! Mit tudna addig ajánlani, ami legalább enyhíti a tüneteket? Ég, fáj és viszket a szeméremajkam, nagyon piros is, nincs folyásom....
Nem múló felfázás
Üdv! 2-3 hete gyakori vizelés,égő érzés, fájdalmas közösülés kínoz. Szedtem Ciprofloxacint és Tarividet is plusz CNS kúp kúra ...
Rózsaszín folyás
Üdvözlöm! Múlt hét szombati strandolásnak meg lett az eredménye; több mint valószínű hüvelygomba. Vasárnap már fura érzés volt egésznap a...
kellemetlen szagú menstruáció
Kedves Dr.Úr! volt egy felfázásom, és még nem jöttem rendbe teljesen, mire megjött 4nappal előbb a menstruációm. de a problémám az, h borzasztó...