Lézeres kezelés

Tisztelt Főorvos Úr! Hólyagsérv, inkontinencia, és gyakran ismétlődő hüvelyi fertőzés miatt 4 ProlapLese kezelést javasoltak. Műtét ellenjavalt (jobb oldali ishemias strok, visszatérő pitvarfibrilláció, magas vérnyomás) miatt. Az első kezelést követő napokban keringési problémám jelentkezett, jobb oldali arc, kar, láb zsibbadás formájában. Kb 1-3 nap után a tünetek javultak, majd elmúltak. Tudomásom szerint a lézeres kezelés hőhatás, ami hat a keringésre. Szeretném a véleményét kérdezni, hogy a továbbiakban ajánlott-e a kezeléseket folytatni? Okozhat-e a későbbiekben problémát, kaphatnék-e erre vonatkozóan megnyugtató választ, vagy inkább ne vegyem igénybe a többi kezelést amelyekre viszont nagy szükségem lenne. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Kata

Dr. Kiss György válasza Léseres kezelés témában

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm lelevét, melyben számomra is nagyon fontos kérdést tesz fel. Valóban, -jelenlegi tudásunk szerint- hüvelyi intimléser kezelés során elsősorban a léser hőenergiáját igyekszünk hasznositani a női kismedence szerveinek, szöveteinek és főleg a hüvelyt alkotó nagytömegü simaizomzat állapotának javitására a kezelés során. A léseres kezelés rendkivül uj eljárás a nőgyógyászati rehabilitációban, igy tapasztalataink is lassan gyarapodnak, de véleményem szerint, már az is nagy lépés, hogy a rövid idő ellenére a jobbérzésü, nagyobb tapasztalattal rendelkező nőgyógyász Kollegák már most hajlamosak kompromisszumra jutni abban a rendkivül nehéz szakmai kérdésben, ,hogy a hüvelyi simaizomzat elégtelen müködését invaziv, sebészeti módon korrigálják-e? A hüvelyi intimléser kezelés noninvaziv módszer, mellyel jelenleg a stressz incontinentiát, hüvelyszárazságot, kisebb foku hüvelyfal süllyedéseket eredményesen lehet kezelni. Elnézést az eszmefuttatásért, de ez válaszom egy része is -a mütét kizárását iletően, a másik az alapbetegség állapota, melyre azt tudnám tanácsolni, hogy szakorvos által teljesen rendbentartott, stabilizált, tünetmentes időben történjen meg a hüvelyi intimléser kezelés. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2020. október 08.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma
Hashimoto és Betadine
NA HPV pozitivitás
LSIL eredmény
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati rákszűrésem eredménye kóros hámelváltozást mutatott, LSIL (enyhe). A rákszűréssel egyidejűleg kértem a HPV vizsgálatot,...