• Lézeres kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Úr! Hólyagsérv,inkontinencia, és gyakran ismétlődő hüvelyi fertőzés miatt 4 ProlapLese kezelést javasoltak. Műtét ellenjavalt ( jobb oldali ishemias strok, visszatérő pitvarfibrilláció, magas vérnyomás) miatt. Az első kezelést követő napokban keringési problémám jelentkezett, jobb oldali arc, kar, láb zsibbadás formájában. Kb 1-3 nap után a tünetek javultak, majd elmúltak. Tudomásom szerint a lézeres kezelés hőhatás, ami hat a keringésre. Szeretném a véleményét kérdezni, hogy a továbbiakban ajánlott-e a kezeléseket folytatni? Okozhat-e a későbbiekben problémát, kaphatnék-e erre vonatkozóan megnyugtató választ, vagy inkább ne vegyem igénybe a többi kezelést amelyekre viszont nagy szükségem lenne. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Kata

        Dr. Kiss György válasza a Léseres kezelés témában

        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm lelevét,melyben számomra is nagyon fontos kérdést tesz fel. Valóban,-jelenlegi tudásunk szerint- hüvelyi intimléser kezelés során elsősorban a léser hőenergiáját igyekszünk hasznositani a női kismedence szerveinek, szöveteinek és főleg a hüvelyt alkotó nagytömegü simaizomzat állapotának javitására a kezelés során. A léseres kezelés rendkivül uj eljárás a nőgyógyászati rehabilitációban, igy tapasztalataink is lassan gyarapodnak, de véleményem szerint, már az is nagy lépés, hogy a rövid idő ellenére a jobbérzésü, nagyobb tapasztalattal rendelkező nőgyógyász Kollegák már most hajlamosak kompromisszumra jutni abban a rendkivül nehéz szakmai kérdésben, hogy a hüvelyi simaizomzat elégtelen müködését invaziv, sebészeti módon korrigálják-e? A hüvelyi intimléser kezelés noninvaziv módszer, mellyel jelenleg a stressz incontinentiát, hüvelyszárazságot, kisebb foku hüvelyfal süllyedéseket eredményesen lehet kezelni. Elnézést az eszmefuttatásért,de ez válaszom egy része is -a mütét kizárását iletően, a másik az alapbetegség állapota, melyre azt tudnám tanácsolni, hogy szakorvos által teljesen rendbentartott, stabilizált, tünetmentes időben történjen meg a hüvelyi intimléser kezelés. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. október 08., 10:55; Megválaszolva: 2020. október 08., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: