Lézeres kezelés

Tisztelt Főorvos Úr! Hólyagsérv,inkontinencia, és gyakran ismétlődő hüvelyi fertőzés miatt 4 ProlapLese kezelést javasoltak. Műtét ellenjavalt (jobb oldali ishemias strok, visszatérő pitvarfibrilláció, magas vérnyomás) miatt. Az első kezelést követő napokban keringési problémám jelentkezett, jobb oldali arc, kar, láb zsibbadás formájában. Kb 1-3 nap után a tünetek javultak, majd elmúltak. Tudomásom szerint a lézeres kezelés hőhatás, ami hat a keringésre. Szeretném a véleményét kérdezni, hogy a továbbiakban ajánlott-e a kezeléseket folytatni? Okozhat-e a későbbiekben problémát, kaphatnék-e erre vonatkozóan megnyugtató választ, vagy inkább ne vegyem igénybe a többi kezelést amelyekre viszont nagy szükségem lenne. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Léseres kezelés témában

Tisztelt Hölgyem !

Köszönöm lelevét,melyben számomra is nagyon fontos kérdést tesz fel.

Valóban,-jelenlegi tudásunk szerint- hüvelyi intimléser kezelés során elsősorban a léser hőenergiáját igyekszünk hasznositani a női kismedence szerveinek, szöveteinek és főleg a hüvelyt alkotó nagytömegü simaizomzat állapotának javitására a kezelés során.

A léseres kezelés rendkivül uj eljárás a nőgyógyászati rehabilitációban, igy tapasztalataink is lassan gyarapodnak, de véleményem szerint, már az is nagy lépés, hogy a rövid idő ellenére a jobbérzésü, nagyobb tapasztalattal rendelkező nőgyógyász Kollegák már most hajlamosak kompromisszumra jutni abban a rendkivül nehéz szakmai kérdésben, hogy a hüvelyi simaizomzat elégtelen müködését invaziv, sebészeti módon korrigálják-e?

A hüvelyi intimléser kezelés noninvaziv módszer, mellyel jelenleg a stressz incontinentiát, hüvelyszárazságot, kisebb foku hüvelyfal süllyedéseket eredményesen lehet kezelni.

Elnézést az eszmefuttatásért,de ez válaszom egy része is -a mütét kizárását iletően, a másik az alapbetegség állapota, melyre azt tudnám tanácsolni, hogy szakorvos által teljesen rendbentartott, stabilizált, tünetmentes időben történjen meg a hüvelyi intimléser kezelés.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. október 08., 10:55; Megválaszolva: 2020. október 08., 17:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz