tüszőérés gyógyszer mellett

Tisztelt Doktornő! Évek óta yasminelle fogamzasgatlot szedek. Ma voltam nőgyógyászati ultrahangon. Amelyen a doktor 26mm es tüszőt látott a bal petefeszkemben. Azt javasolta nézzük meg újra 2 hónap múlva, hogy nem lesz e belőle ciszta, de nem igazan értettem, hogyan lehet ekkora tuszo fogamzasgatlo tabletta mellett. Ön szerint ez rendben van? Létezik, hogy gyógyszer mellett ilyen tuszo képződik? Cataflam gyógyszert javasolt, hogy ellazitsa a területet, es segítse a repedés. Most vagyok a 16-17."ciklus napon". Engem megijesztett ez az uh-n látható tuszo. A doktor azt is mondta, hogy elképzelhető, hogy át kell ternunk egy másik gyógyszerre, mert a yasminelle már nem elegendő. Egyéb panaszom nincs, bar 1 éve volt egy császárom (előtte két hüvelyi szülés) es azóta elofordul, hogy a gyógyszer szunet idejében furán jön meg... (3 napig normális, majd 1-2 nap szunet es utána ismét vérzés 1 napig. A következő időben javasolt más módon vedekeznunk? Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Nagyon ritka jelenség, hogy fogamzásgátló szedése mellett jól működő, érett petesejt nőjön meg. Mivel az orvosa úgy gondolta, hogy amit látott inkább ennek felel meg, azt javaslom, alkalmazzanak kiegészítő védekezési módszert is.

Amikor elmegy kontrollra, meglátják, hogy eltűnik-e a képlet, vagy sem.

Addig inkább óvatosan.

Apró megjegyzés csupán. Írja, hogy egy éve volt a szülése, és ha jól értelmezem, ezt a gyógyszert szedi? Remélem nem szoptat mellette, a Yasminelle nem megengedett gyógyszer szoptatás alatt.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. július 27., 22:33; Megválaszolva: 2020. július 30., 16:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...