• Tisztelt Doktor Úr! A minap vettem át az MR eredményem ez ügyben szeretnék tájékoztatást kérni!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Eredményem: A jobb ovarium területén 45x60x54 mm es szeptált, minimális széli kontrasztanyag halmozó cystosus képlet van melyen belül heterogén szerkezetű növedékek láthatóak. A rectum fala nem vastagabb. A kismedencei zsírszövet nem infiltrált. Vélemény: Teratoma ovarii I.d.

        Dr. Kiss György válasza a Tisztelt Doktor Úr! A minap vettem át MR eredményem ez ügyben szeretnék tájékoztatást kérni. témában

        Tisztelt Hölgyem ! Lelete , a jobb oldali petefészeknek megfelelően egy terratomát, esetlag dermoid cystát jelez / pontos diagnózist csak az eltávolitott képlet szövetani feldolgozása adhat/. Jóindulatu elváltozás, de komplikációkat is okozhat/ a cysta megrepedhet, mecsavarodhat /ezért tanácsom az, hogy keressen fel leletével egy kórházi osztály nőgyógyászati ambulanciáját,mert a képlet mielőbbi eltávolitása indokolt és kimeriti a sürgősségi döntést. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. március 27., 12:59; Megválaszolva: 2020. március 28., 11:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: