Korai terhesség és MR vizsgálat?

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Mennyire lehet veszélyes a nagyon korai (talán még be sem ágyazódott) terhesség esetén a magzatra az MR vizsgálat? Május 13-án történhetett megtermékenyítés, és 19-re van időpontom MR-re (ágyéki gerincszakasz vizsgálata) . Lehet ez bármilyen formában veszélyes a leendő babára ilyen korai időszakban, vagy nyugodtan vállalhatom a vizsgálatot?

Előre is köszönöm a választ!

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza MR-vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

A legfrissebb szakirodalomban utánanézve (Williams Obstetrics, 23. kiadás, fél éve kiadva) az MR vizsgálatot a terhesség alatt a terhességi kortól függetlenül veszélytelennek tartják, az MR vizsgálattal összefüggésbe hozható magzati rendellenességről eddig nem tudunk. Elvégzését indokolt esetben a terhesség nem ellenjavallja.

Kérdés: 2010. május 24., 11:17; Megválaszolva: 2010. május 24., 11:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...