• Menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot doktor Úr/Nő! Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy.. Dec.13-án ovulációm volt és nagyon fájt a hasam, voltam orvosnál, azt mondta a pete nem tudott kifakadni, ez rendben is van. Dec.15-én szeretkeztünk a barátommal (óvszert használtunk), minden rendben is ment. De már 5. napja késik a menstruációm, továbbá fáj a mellem és görcsöl a hasam(de nem folyamatosan), hányingerem is van, de az már 2-3 hete (nem tudom mitől). 15.-e előtt november 24.-én feküdtünk le, de szintén védekeztünk, ott 100%, hogy a gumi nem sérült (vízzel teszteltük). Csináltam 3 terhességi tesztet, mind a 3 negatív. Ön szerint mi lehet ez? Már csak az idegeskedés tolhatja el? Dohányzom is.. nagyon nem szeretnénk ezt a babát. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Menstruáció témában

        Tisztelt Hölgyem ! Mindenképpen hüvelyi ultrahang vizsgálat végzését javasolnám a petefészkek állapota és a méhnyálkahártya vastagságának megitélésére. Abban az esetben ha a "pete nem tudott kifakaddni" vagyis elmaradt az ovulació akkor az UH képen maradandó tüsző /folliculus persistens / kell, hogy ábrázolódjon és a menstruáció akkor jelenik csak meg, ha ez a tüsző megreped. A telefonos ovulació jelzők általában jók, de nem 100%-osak, minden nőnél előfordulhatnak a ciklusban un." tempo anomáliák " melyek, mint a név is mutatja csak eltérések, nem kell mindjárt rosszra gondolni, főleg akkor, ha az elvégzett tesztek negativak voltak. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. január 01., 17:47; Megválaszolva: 2020. január 03., 09:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: