P3. LSIL, HPV

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja a nőgyogyászati citológia eredménye, P3, LSIL (enyhe) , HPV lett. Ekkor Klion D-100-at írt fel az orvos ,és Papilocare hüvelygélt alkalmaztam. Most újabb kontrollnál kértem tipizálást is. A Citológia eredménye most is P3, LSIL (enyhe) . A tipizálás eredménye pedig: a minta HPV DNS pozitív, azonban a vizsgált alacsony és magas kockázatú HPV típusokat nem tartalmazza. Kérem értékelje számomra ezt a leletet. Mit jelent pontosan, mit lehet/kell tenni? . Szükséges műtéti úton mintavétel, kimetszés? Ajánl valamilyen gyógyszert, vitamint alkalmazni? Javasolja ezüst kolloid alkalmazását helyileg és szájon át alkalmazva? Kérem írja meg értékelését és javaslatát. köszönöm.

Dr. Tekse István válasza hpv témában

Kedves Kérdező!

Immunerősítés javasolt (aloe vera gél, béres csepp, c vitamin, grapefruit magolaj) , ezekből valamelyik kettő. Ha a HPV magas kockázatú volt - nem derül ki leveléből - akkor 3-4 havonta kontroll citológia szükséges. Ha szeretne még egy plusz megnyugtatást akkor érdemes CinTec plusz vizsgálatot kérni. HPV tipizálást egy év múlva érdemes kérni.

Egyéb terápia nem szükséges.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www..szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2019. október 02., 13:09; Megválaszolva: 2019. október 15., 11:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV vírus
Hpv: 18, ureaplasma pozitív
HPV és párkapcsolat
Kedves Doktor Úr/Nő! Volt egy loop conisatio műtétem (CINII, HSIL, 16-os és több más fajta jelenlétének kimutatása után) , aminek a szövettani...
Hpv, Cintec plus
Kedves Doktor ir! Koszonom a valaszat, reagalnek is. Az ascus eredmenyem a tavaly december vegi szuresem eredmenye, mely egyebkent 8 hettel szules utan...
Februárban kimutatták nálam a hpv-t
Tisztelt doktorúr/doktornő! Februárban kimutatták nálam a hpv-t. Az eredményem pap2, a tipizálás Lr6. Kaptam rá kúpokat. Megjelent pár szemölcs...