• P3. LSIL, HPV

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja a nőgyogyászati citológia eredménye, P3, LSIL (enyhe), HPV lett. Ekkor Klion D-100-at írt fel az orvos ,és Papilocare hüvelygélt alkalmaztam. Most újabb kontrollnál kértem tipizálást is. A Citológia eredménye most is P3, LSIL (enyhe). A tipizálás eredménye pedig: a minta HPV DNS pozitív, azonban a vizsgált alacsony és magas kockázatú HPV típusokat nem tartalmazza. Kérem értékelje számomra ezt a leletet. Mit jelent pontosan, mit lehet/kell tenni?. Szükséges műtéti úton mintavétel, kimetszés? Ajánl valamilyen gyógyszert, vitamint alkalmazni? Javasolja ezüst kolloid alkalmazását helyileg és szájon át alkalmazva? Kérem írja meg értékelését és javaslatát. köszönöm.

        Dr. Tekse István válasza a hpv témában

        Kedves Kérdező! Immunerősítés javasolt ( aloe vera gél, béres csepp, c vitamin, grapefruit magolaj ), ezekből valamelyik kettő. Ha a HPV magas kockázatú volt - nem derül ki leveléből - akkor 3-4 havonta kontroll citológia szükséges. Ha szeretne még egy plusz megnyugtatást akkor érdemes CinTec plusz vizsgálatot kérni. HPV tipizálást egy év múlva érdemes kérni. Egyéb terápia nem szükséges. Üdvözlettel: Dr. Tekse István Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www..szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Online kérdés feltevés - Webbeteg.hu További orvosok

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2019. október 02., 13:09; Megválaszolva: 2019. október 15., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: