• Barna folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy márciusban abbahagytam az 5 évig szedett fogamzásgátlót babatervezés céljából. A következő hónapokban nagyon rendszertelen volt a menstruációm, volt, hogy 10nap késéssel jött meg. Júniusban voltam nőgyógyásznál, aki egy hüvelyi Uh után annyit állapított meg, hogy a gyógyszer után el van vékonyodva a nyálkahártyám és idő kell mire helyreáll minden.Azóta szedek E, D vitamint, valamit 2 hónapja elkezdtem szedni a Trimesztert. A problémám az lenne, hogy augusztusban napra pontosan 28 napra lett egy kis barna folyásom, néha halványrózsaszínű vérrel, ami majdnem egy hétig tartott, de rendes menstruáció nem volt azóta sem. Tesztet csináltam, ami negatív lett. Mi lehet a dolog mögött? Lehetséges, hogy korán teszteltem? Esetleg a Trimeszter vitamin okoz ilyesmit ? Korábban nem volt hasonló! Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Kiss György válasza a Barna folyás témában

        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, várja meg a szeptemberi várható menstruáció időpontját, amennyiben ismételten rendellenességet tapasztal, akkor hormonpanell vizsgálatot /FSH,LH,Prolactin,Oestradiol,Progeszteron, Tesztoszteron /, illetve Insulin Resistencia / IR/ meghatározást javasolnék a későbbiekben. Az 5 évig szedett hormonális fogamzásgátló miatt nehezen áll helyre a kapcsolat az agyalapi mirigy és a petefészkek között, feltehetően az Ön esetében is erről lehet csak szó, ez idővel rendeződik magától is, amennyiben nem következik be, akkor érdemes a fent emlitett vizsgálatokat elvégeztetnie. Üdvözlettel: dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. szeptember 05., 18:06; Megválaszolva: 2019. szeptember 06., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: