Mirena spirál

Tisztelt Doktor Úr! Menstruációm az utóbbi hónapokban kiszámíthatatlanok lettek, van, hogy 5 hétre jön meg, van, hogy rendkívül bő, van, hogy csak maszatok néhány napig. Többször volt hüvelyi uh, szerencsére semmi eltérés, rákszűrésem negatív, hormonálisan is minden rendben van. Az orvosom szerint pszichés alapon is lehet a rendszertelenség. Viszont javasolja a mirena spirált, a bő vérzések kiküszöbölésére, egyúttal a fogamzásgátlás is megoldott lenne. Kérdezném az Ön véleményét is, mert sok rosszat is olvastam erről az eszközről. Nem tudok dönteni, elég komoly mellékhatásokról is hallottam. Kedves Doktor Úr, Ön mit javasol? Esetleg próbáljam meg a méhnyálkahártya elsorvasztást, mint megoldást? Hallottam, hogy ez is egy "jó módszer" Köszönettel: Evelin

Dr. Kiss György válasza Mirena spirál témában

Tisztelt Hölgyem ! Kezelőorvosa tanácsa nagyon megfontolandó, hiszen a Mirena is szakaszosan hormont bocsát ki, a leirások szerint 5 éven át és ez is a méhnyálkahártya elvékonyodásához- végső soron a menstruáció elmaradásához vezethet. Kérdése azért rendkivül nehéz, mert a szervezet válasza - egyre jobban rájövünk- mindenkor egyéni. Tekintettel az Ön korára/ hosszu ideig kell még védekeznie / és panaszaira a spirál felhelyezés valóban megfontolandó, de a döntés helyességét csak az idő igazolhatja majd. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2019. augusztus 05.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

MTHFR génmutáció
Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy feltetethetek-e Miréna spirált (csak progreszteron tartalmú), mivel MTHFR homozigota génmutációt állapítottak...
Spirál 40 felett
Tisztelt doktornő/úr! 44 éves vagyok és másfél éve a menzeszem kezdett kimaradozni. Van, mikor rendszeresen 28-30 naponta megjön, máskor pedig 79-93 napos...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma
Hashimoto és Betadine