• Mirena spirál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Menstruációm az utóbbi hónapokban kiszámíthatatlanok lettek, van, hogy 5 hétre jön meg, van, hogy rendkívül bő, van, hogy csak maszatok néhány napig. Többször volt hüvelyi uh, szerencsére semmi eltérés, rákszűrésem negatív, hormonálisan is minden rendben van. Az orvosom szerint pszichés alapon is lehet a rendszertelenség.Viszont javasolja a mirena spirált, a bő vérzések kiküszöbölésére, egyúttal a fogamzásgátlás is megoldott lenne. Kérdezném az Ön véleményét is, mert sok rosszat is olvastam erről az eszközről. Nem tudok dönteni, elég komoly mellékhatásokról is hallottam. Kedves Doktor Úr, Ön mit javasol? Esetleg próbáljam meg a méhnyálkahártya elsorvasztást, mint megoldást? Hallottam, hogy ez is egy "jó módszer" Köszönettel: Evelin

        Dr. Kiss György válasza a Mirena spirál témában

        Tisztelt Hölgyem ! Kezelőorvosa tanácsa nagyon megfontolandó, hiszen a Mirena is szakaszosan hormont bocsát ki, a leirások szerint 5 éven át és ez is a méhnyálkahártya elvékonyodásához- végső soron a menstruáció elmaradásához vezethet. Kérdése azért rendkivül nehéz , mert a szervezet válasza - egyre jobban rájövünk- mindenkor egyéni. Tekintettel az Ön korára/ hosszu ideig kell még védekeznie / és panaszaira a spirál felhelyezés valóban megfontolandó, de a döntés helyességét csak az idő igazolhatja majd. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. augusztus 05., 11:58; Megválaszolva: 2019. augusztus 05., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: