• Méhnyak rákom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.úr/nő A leletemen az alábbiak szerepelnek és tudni szeretném hogy mire számíthatok, mennyi esélye van a rák kialakulásának Oc:Sz/1073-X-42535/18.10.Dg:Kóros, neoplasticus.HSIL.CIN2.HPV Tipizálás. Ép külső genit.kp.tág.vag. Felt:kétajkú portio kis Naboth tüszőkkel, a mellső ajak jobb oldali felszinből finoman kiemelkedő ecetfehér terület, melyen pontozottság mozaik látható HPV-re minta vétel történt. B.v: r-nél nagyobb, tömött uteres avf.-ben, szabad körny. Dg:Dysplazia port.ut. Válaszukat előre is köszönöm

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászati méhszáj diszplázia témában

        Kedves Kérdező! Bár nem írja, vélem hogy első sorában leírt CIN II és a HSIL a HPV vírus jelenlétével kenetes citológiai eredmény.Eddig azt jelenti, hogy a sokaknál előforduló humán papilloma vírus (HPV) van méhszáját borító hámsejtekben. A csaknem 130 ma ismert HPV vírusfajta közül jelenleg 16 törzset ismerünk úgynevezett magas kockázatú csoportnak, melyek több évi jelenlétükkel képesek a hámsejteket rosszindulatú degenerációba sodorni. A CIN II a római számokkal kifejezett 1-3 súlyossági degenerációs folyamatot jelzik, azaz önnél jelenleg középsúlyos degeneráció van.Ez nem rák! Lehet, hogy idővel az lenne. Ha a vírus csoportmeghatározásával, úgynevezett vírus tipizálással az említett magas kockázatú típus derülne ki, érd4mes elé menni a folyamatnak és egyszerű méheltávolítással megoldani a dolgot.Ha nem magas kockázatú az eredmény, lehet csak kiterjedt méhszáj plasztikának nevezett műtéttel eltávolítani az érintett területet. Bízza magát nőgyógyászára, jelenleg nem rákos!


        Kérdés: 2018. november 24., 12:58; Megválaszolva: 2018. november 27., 15:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mehszajsebem van b nagyságú 28eves nő vagyok, most vette le a doki a rakszurest, áprilisban járt le az egy év. Leecsetelte a sebet, de még mindig friss vér jön, kis mennyiségben. Ez normális? Vajon mehnyakrak tünete ez?mikroszkoppal nem látott...
        Tisztelt Doktor Ur! Verzeshez kapcsolodo panaszok miatt kerestem fel nogyogyaszt . A panaszok eros, nagyon darabos (valoban nagy darabokkal) verzes, valamint vizeleshez kapcsolodo (nagyon kellemetlen, surgeto, gyakori vizelesi inger, idonkent mikroszkopikus...
        Ma kaptam meg a nőgyógyászati rákszűrésem eredményét , melyben az alábbi olvasható : súlyos rákmegelőző hámelváltozás, HPV tipizálás szükséges, CINtec Plus pozitív , szövettani mintavétel szükséges. Sajnos nem tudok lemenni a vidéki...
        Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban volt egy endometriózis gyanú műtétem, cisztát találtak amit eltávolitottak, akkoriban nem kaptam utána gyógyszert.Rendszeres ellenőrzésre jártam ,igy tettem ezt most is .. közben megemlitettem a dokinak, hogy nagyon...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos