HPV vírus

Kedves Doktor Úr/Nő! 4 hónapja tartó kapcsolatomban kiderült, hogy a páromat HPV-vel kezelik és a napokban fejezte be az utolsó adag gyógyszerének szedését. Én korábban megkaptam a HPV elleni védőoltást és védekeztünk is (bár felületi érintkezés előfordult anélkül is) mégis aggódom, hogy emiatt én is lehetek hordozó vagy esetleg a jövőben tervezett babára veszélyt jelenthet (partnertől függetlenül) . Ebben a kérdésben szeretném kérni a segítségét/válaszát. Előre is nagyon köszönöm!

† Dr. Szalóczy Péter válasza HPV témában

Kedves Kérdező! Szeretném teljes megnyugtatását elérni, mert a leírtak szerint nincs semmi aggódni valója. Vélem, hogy a partneren külső condylómák, szemölcs szerűségek jelentkeztek, melyek oka a számtalan HPV törzsből (126) másik törzs, mint amit a méhszáj későbbi hiba okozójának ismerünk. A babára HPV vírus így nem jelent veszélyt. Helyes, hogy oltást kapott.

Kérdés: 2018. március 19., 07:06; Megválaszolva: 2018. március 21., 11:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Irritált hüvely bemenet
Hpv diagnosztika
Hpv 68 eredményt kaptam juniusba akkor a citologia eredményem negatív lett de aktív magok egy lezajlott gyulladást mutatnak 3 hónap múlva ismét...
HPV fertőzés
P3. LSIL, HPV
Hpv: 18, ureaplasma pozitív