• Menstruáció változása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dontornő! 27 éves nő vagyok, eddig mindig 28 napra jött meg a menstruációm, az utolsó 8 hónapban észrevettem, hogy ez lerövidült és változóan 25-27 napra jön meg, általában 5 napig tart, amiből az első 2 erős, az utolsó három fokozatosan enyhülő élénkpiros, az 5. napon már csak pecsételő vérzés. Az utolsó napokon korábban mindig sötétebb vérzésem volt, most élénk piros még mindig. Ez normális? Előzmény: 3 hónapja volt egy spontán vetélésem, ami otthon lezajlott. Köszönettel: Edina

        Dr. Farkas Ágnes válasza a menstruáció témában

        Kedves Edina! Nem kell aggódnia, teljesen természetes, hogy változik a menstruációja. Egyrészt vetélés után is változhat a vérzés is, és a ciklus is, másrészt ritka az, ha egy nőnek egész életében ugyanolyan az összes vérzése. Amíg 21 napnál nem jön meg gyakrabban, a néhány nappal rövidebb ciklusokkal sem kell foglalkoznia. Abban az esetben, ha drámaian változna a menses, és pl. Egy-két napra rövidülne, vagy túl gyakran jelentkezne (21 napnál sűrűbben), vagy a vetélés ismétlődne, mindenképpen kivizsgálás javasolt. Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Farkas Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. október 10., 15:52; Megválaszolva: 2017. október 12., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: