Hpv, Cintec plus

Kedves Doktor ir! Koszonom a valaszat, reagalnek is. Az ascus eredmenyem a tavaly december vegi szuresem eredmenye, mely egyebkent 8 hettel szules utan vett le a nogyogyaszom. Ez lett ascus, ezutan 6 hettel tortent hpv kenetvetel es tipizalas(51&es) ezutan 7, 5 het mulva kontroll citologia (P2) majd erre ra 9 hetre a kovetkezo kontroll citologia szinten p2. A cintec magyarazatot koszonom. Kerem mondja el a velemenyet hogy tenyleg az emlitett 7, 5 het majd azutani 9 het eleg lehetett hogy pontos eredmenyt adjon? Illetve egy masik kerdes ha nem haragszik erte, az elso kontrol citogian (ascus utani elso p2-es) kenetvetelnel kolposzkoppal latott az orvos cervicalisatiot. Tisztaban vagyok vele hogy mi az de a kovetkezo, masodik kontroll citologian (p2) mar nem latta az orvos..Lehetseges hogy elmult a cervicalisatio? Csak mert egy bizonyos, nyalkas allagu feheres sarga, szagtalan folyas szules utan ota megmaradt, melyre ket orvos is azt mondta hogy a mehszajseb miatt van, de ha eltunt, a folyas mitol lehet? Gomba is okozhat ilyet? Parommal 10 honapja, miota a hpv eredmeny meglett ovszerrel vedekezunk.. Adtak mar micovag, betadine, klion kupokat, illetve gynoflort es lactofeelt is, tehat ezek utan is megmaradt.

Dr. Kiss György válasza Hpv témában

Tisztelt Hölgyem!

A szülés és a gyermekágy, szoptatás olyan kivételes hormonológiai, immunológiai, modhatnám cytológiai eseményeket idéz elő, hoz létre a női szervezetben, melyről jelenlegi tudásunk eléggé periferikusnak mondható.

Ezzel talán választ is adtam a 6 hetes, 7, 5 hetes és lényegében semmitmondó P2-s cytológiai eredményekre.

Kérem, ne bonyolódjon bele, inkább nyugodtan várjon meg 2-3 normális cyclust és akkor végeztessen el cytológiai vizsgálatot és HPV ttipizálást egyben.

A Cyntec Plus vizsgálatot mai tudásunk szerint perdöntőnek tartjuk a virus invazivitási hajlamának megitélésében, megnyugtató , ha megcsinálják.

Üdvözlettel: dr. Kiss.

Kérdés: 2016. november 10., 22:18; Megválaszolva: 2016. november 10., 22:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
P3. LSIL, HPV
HPV vírus
Hpv: 18, ureaplasma pozitív
HPV és párkapcsolat
Kedves Doktor Úr/Nő! Volt egy loop conisatio műtétem (CINII, HSIL, 16-os és több más fajta jelenlétének kimutatása után) , aminek a szövettani...
Februárban kimutatták nálam a hpv-t
Tisztelt doktorúr/doktornő! Februárban kimutatták nálam a hpv-t. Az eredményem pap2, a tipizálás Lr6. Kaptam rá kúpokat. Megjelent pár szemölcs...