• 7-8 napig tartó menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt fél évben 30-35 napos ciklusaim jelentkeztek, korábban elég pontos volt a ciklusom, 1 évvel ezelőtt egy kimaradás volt. Myomáról 10 éve tudok. Jelenleg a vérzésem már nem erős, viszont 7-8 napig tart. Az utolsó 4 napban inkább már csak kevés barna váladék ürül. Jelen problémám az lenne, hogy most a várható menzesz előtt /júl. 4-7./ már 3 napja igen kevés barna vér ürül, időnként enyhe alhasi görcs kíséri, de maga a vérzés még nem indult meg. Ez egy új jelenség a számomra. A kérdésem az lenne, hogy ez is lehet a progeszteron hiány egyik tünete? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Menstruáció témában

        A leírt menstruációs vérzés oka a peteérés hiánya miatt kialakult progeszteron hiány, ösztrogén többlet. Emiatt ösztrogén hormon túlsúlyos ciklusok vannak, amíg a hormon képes fenntartani a méh nyálkahártyát addig nincs vérzés, hormonszint csökkenése esetén barnás folyás jelentkezik, majd a menstruációs vérzés. Ez ebben az életkorban jelentkező tünet. Ha 10 napnál tovább tart a menstruáció, vagy 21 napon belül jelentkezik, és nagyon bő, akkor a vérzés kóros, nőgyógyászati szakvizsgálat javasolt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. július 03., 17:37; Megválaszolva: 2016. július 03., 19:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a nògyogyaszaton ha meg vizsgalnak meg tudjak allapitani hogy mikor volt az utolso sexualis eggyuttlét?? válaszát előre is köszönöm.
        A napokban kaptam meg postán a nőgyógyászati cytológiai eredményem. Korábbi eredményeim mindig : cyt: 11, P: P1, TBS: B1, The:T1 volt, azonban a mostani eredményemen eltérés van: Cyt: 09, P: P1, TBS (ezt a rész üresen hagyták), The: T6 a...
        Tisztelt Doktor úr, kérem segítsen értelmezni a leletemet:2019.03.01. Konvencionális cytologia. HPV 39,35,66,31, tipizálva Kolposzkópos dg. normál Eszközös vétel: mindkettőről Pap. Feldolgozott - kóros hámelváltozások Laphám - atypusos...
        Üdvözlöm! Holnap lesz 1 hete, hogy a Jangee nevű fogamzásgátló tablettáról Nuvaring hüvelygyűrűre váltottam, mert megemelkedtek tőle a májfunkciós értékeim. Azonban tegnap délután szúró fájdalmat éreztem az alhasamnál, ami evésre...
        7 hete volt nőgyógyászati nagyműtétem bal petefeszekben ultrahanggal megállapított 8 cm-es tumor, valamint nagyon magas tumor marker miatt. Műtét kozben kiderült, hogy nem daganat, hanem tályog volt, ami miatt teljesen roncsolódott a petefészkem,...
        Tisztelt Doktor! 9 nappal hamarabb jött meg a menzeszem mint szokott. Fogamzásgátót szedek eddig mindíg napra pontosan jött meg.
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következökben szeretném a segítségét kérni. 2017 novemberében p2-es citologiám volt nem volt semmi eltérés. Időközben nőgyógyászt váltottam aki alaposabban megvizsgált. A kolposzkópos vizsgálat alapján...
        Tisztelt Doktor Úr! Elszórtan előforduló, kisebb vérzések miatt kerültem vizsgálatra és utána méhkaparást végeztek nálam. Szövettani eredmény:I. Polypus endometrii, II.Minimális felszínes endocervicalis és endometrialis nyálkahártya...
        Tisztelt Doktor Úr! A problemám a következő lenne.Ez év január 09.én volt egy mensesem.A februari hónapban kimaradt,felkerestem a nőgyógyászomat,aki megállapította,hogy van egy 26*22 mm-es tiszta bennékű cystikus keplet a bal...
        Tisztelt Doktor úr/nő, Az éves nőgyógyászati szűrővizsgálatom során, a nőgyógyász orvos hüvelygombát állapított meg a hüvelyben talált kenet állaga /színe miatt. Én semmilyen tünetet nem érzékeltem, sem folyást, sem viszketést. A...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés