Műteni kell?

Tisztelt Doktor Úr! Azzal kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni, hogy a melleimbe mind a kettőbe számtalan csomó van. 11 éve fennáll ez a panasz, van, hogy anyira fáj, hogy éjszaka felkelek, nem birom még a polót sem elviselni. Immár sokadjára voltam mammográfián ahol nem csak ultrahanggal hanem rendes felvételt is csináltak. Kiderült, hogy a jobb mellembe már nem ciszta van hanem fibroadenoma. 2 nagy csomo az egyik 0, 8 cm a másik 0, 4 cm, amik közvetlen egymás mellett helyezkednek el. És számos szarvasagancs szerű sejt magot látnak. Sajnos a családomba a halálozási arány 90 % fölött daganatos betegség miatt van. Édesapám 4 hónapja halt meg gyomorszáj daganatba, anyukám unoka nővére mellrákba áttétes mééhnyakrákba. a nővéremet 20 évesen műtötték ilyen csomokat, mint amik nekem vannak. Megmondom őszintén nem vagyok nyugodt. Hiába szedem a mastodynon cseppeket, borogatom, maszirozom semmi javulás, sőt én, mintha uj csomokat is éreznék. Symicia fogamzásgátlót szedek jelenleg., De ezek a panaszok fennálltak akkor is mikor nem szedtem a gyógyszert. Pco-t és Ir-t diagnosztizáltak nálam

Dr. Kiss György válasza Müteni kell? témában

Tisztelt Hölgyem! A mütét előtt elsősorban tisztázni kellene a csomók szövettanát. Erre célzott mellbiopsiat /mintavétel/ követően lehet biztonságos véleményt mondani. Ha családi előfordulás is van, akkkor a BRCA1 és BRCA2 tumormarkerek meghatározása is indokolt lenne. Kérem időben és bizalommal forduljon az illetékes onkológiai centrumhoz, ez az Ön érdeke is! Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 17.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio
Nőgyógyászati probléma, nem szűnő...