Mi a megoldás?

Üdvözlöm, Decemberi rákszűrés eredményemet kaptam meg de az orvosommal csak kesobb tudok konzultálni. Rákszűrésének eredménye: kóros hámelváltozást (HSIL-CIN III) valamint HPV (human papillomavirus) jelenlétét észlelték a kenetben, csatolva találja a leletet! Elvégeztek egy kiegészítő vizsgálatot is (CINtec Plus) , melynek eredménye pozitív, ami sajnos a jelenleg rákmegelőző állapot későbbiekben rosszindulatúvá válásának lehetőségét valószínűsíti. Mit jelent ez pontosan? Mi a megoldás ra? Mit javasolna őn? Ez azt jelenti, hogy rákos vagyok? Babát szeretnénk a férjemmel. Ezek utan lehet még babánk? Teljesen kétségbe vagyok esve. Még nem szültem, se nem volt eddig ilyesmi betegségem. Válaszát előre is koszonom. Üdvözlettel

Dr. Kiss György válasza Mi a megoldás ? témában

Tisztelt Hölgyem!

A HSIL-CIN III. olyan foku laphámelváltozás, amelyet operálni kell.

Kérem, ne ijedjen meg a mütéti beavatkozás / conisatió, / melynek során a méhnyakból kup alaku kimetszéssel a kóros részt eltávolitják és a szövettani feldolgozás során külön fel kell tüntetni, hogy a kimetszés a teljes érintett / kóros / szövetet magába foglalja-e!

Az időben végzett konizaciók után nagyon sok egészséges baba született már, és természetesen Ön szülhet, de a terhesség során szoros ellenőrzés kell-a méhszáj állapotára kell elsősorban figyelemmel lenni.

Ön nem rákos, és kezelőorvosa nagyon jól tette, hogy a Cyntec Plus vizsgálatot elvégeztette.

Ez, egy teljesen uj eljárás, melynek során a p16-s és a Ki 67-s fehérjéket mutatják ki és ha ez a kettő együtt szerepel, vagyis a Cyntec Plus vizsgálat positiv, akkor a fent emlitett mütétet el kell végeztetni.

Ennek tükrében a HPV tipizálás, -már kissé akadémikus kérdésnek tünik, de a biztonság kedvéért javasolnám.

Összefoglalva: eddig mindent korrektül csináltak, most nem szabad időt vesziteni, tehát mielőbb találkozzon orvosával és minden rendbe fog jönni.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 09., 18:53; Megválaszolva: 2016. január 09., 20:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus