HPV 24 évesen, teendők

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves vagyok stabil párkapcsolattal, most mégis 58as HPV-t mutatott ki a teszt, CIN II mellett, Ueraplasma ueralyticum fertőzéssel. Szedtem doxycilint 20 napig, párom 40 napig urológus javaslatára. Több nőgyógyászat is felkerestem. Kaptam isoprinosine 500 tablettát 1 hónap kúra 1 hónap szünet majd még 1 hónap kúra (napi 3X2) .Emellett mindenféle immun erősítőket szedünk (grape fruit cseppek, lady vita kúp, vitaminok, colostrum) . A nőgyógyász javasolta HPV elleni védőoltás beadását, lehet ezt ilyenkor mikor teszt is mutatja hogy jelen van? Illetve párom még nem volt HPV teszten, az orvos szerint felesleges, igaz ez? Tudunk valamit tenni még annak érdekében, hogy javuljon a helyzet? Kontroll 3 hónap múlva természetesen. És élhetünk szexuális életet óvszer használata mellett? Erről is megosztó információkat találtam. Válaszát előre is köszönöm! Marianna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV témában

Kedves Marianna! Ne pánikoljon még az 58-as törzs miatt sem! Bármely HPV jelenlét nagy százalékban spontán is eltűnik a következő vizsgálat idejére. Mindent megtettek, amit kell és érdemes. Szexeljenek nyugodtan. Minden további teendőt a következő kontroll eredménye szab meg, ha megvan még a vírus. A védőoltás beadható függetlenül a jelen vírus esetén is, de csak a további törzsek esetleges bármikori fertőzése ellen ad védelmet. Idővel, ha a folyamat makacsul fennáll és romlik a kenetkép, legfeljebb egy pici, ambuláns beavatkozással eltávolítható a nyakcsatornából az érintett rész. Ettől még számtalan babát szülhet. A párja tesztje felesleges.

Kérdés: 2015. november 20., 22:27; Megválaszolva: 2015. november 25., 10:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
P3. LSIL, HPV
HPV vírus
Hpv: 18, ureaplasma pozitív
HPV és párkapcsolat
Kedves Doktor Úr/Nő! Volt egy loop conisatio műtétem (CINII, HSIL, 16-os és több más fajta jelenlétének kimutatása után) , aminek a szövettani...
Hpv, Cintec plus
Kedves Doktor ir! Koszonom a valaszat, reagalnek is. Az ascus eredmenyem a tavaly december vegi szuresem eredmenye, mely egyebkent 8 hettel szules utan...