Tabletta elhagyása

Tisztelt Doktor úr! Három hónapja szedem a Corenelle tablettát. A mai napon zsibbadt, fájt több testrészem is, a körzeti orvos megnézett, és megnyugtatott. Viszont nem kerültek sorra a tabletta megkezdése előtt a szükséges szűrővizsgálatok. Emiatt és a mai, azóta is fennálló tünetek miatt eléggé aggódom. A harmadik levélből két tabletta van hátra. Arra gondoltam, hogy azokat már elhagynám, és fel is hagynék a szedésével. Ugyanakkor ma a párommal megszakítással voltunk együtt. Ha valóban elhagyom a tablettát, ez utóbbi jelenthet terhességi kockázatot? Valóban abba lehet hagyni hirtelen a tablettát? Köszönettel: Petra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Fogamzásgátló abbahagyása témában

Kedves Petra! A korszerű tablettákhoz, mint a Corenelle nem kell előzetes vizsgálat. Egyetlen diagnózis adna ellenjavallatot bármelyikhez, ha a család felmenő női ágában ismételt mély vénás trombózis előzmény lenne, ami remélem nincs. Ez esetben tünetei nem függnek össze a tablettákkal. Bármely levél végén abbahagyhatók, csak nem hirtelen. De az első egy-két ciklus tabletta nélkül fokozottan fogamzásképes!

Kérdés: 2015. november 16., 01:04; Megválaszolva: 2015. november 16., 19:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs probléma, ciszták
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Január elején hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését (1998 óta szedem, néha tartottam 3 hónap szünetet) . Febr....
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban