Ez pontosan mit jelent?

Tisztelt Doktor Úr! Pár napja voltam a szokásos nőgyógyászati vizsgálaton és a következőket írta az orvos a leletembe. Státusz: A has puha, betapintható. Anatómiailag ép külső nemiszervek. Kp.tág hüvely. A sima felszínű portio folytatásában rendes nagy uterus anteflexióban, szabad környezetben. Tükörkép: I., onkológiai kóros hám a portion, a hüvelyfalon nincs. Onkocitológia a portioról facta. Ez jelentheti azt, hogy se a portion se a hüvelyfalon nincs? Vagy inkább azt, hogy a portion van, de a hüvelyfalon nincs? A portion a méhszájat, vagy a méhnyakat értjük? Van okom félni a méhnyakráktól? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Lenke

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza ,Ez pontosan mit jelent ? témában

Tisztelt Hölgyem!

Köszönöm bizalmát. Önnél a vizsgálat alkalmával semmmi kórosat nem találtak és ezt irták le, valamint azt, hogy cytológiai mintavétel történt. Gondolom, az eredmény majd két hét mulva lesz kész.

A feltárás során kezelőorvosa semmi pathológiás elváltozást nem észlelt sem a portión

/ a portió: a méhnyak és ennek alsó részén van a méhszáj-- ez sajátkezüleg is kitapintható a huvelyben. / , sem a hüvelyfalon. Ez mgnyugtató.

Kérem, rendszeresen járjon cytológiai vizsgálatokra és ha lehet HPV tipizálást is kérjen.

Üdvölettel: dr.Kiss

Kérdés: 2015. október 15., 07:52; Megválaszolva: 2015. október 15., 10:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Barna folyas
Kedves Doktor ur! 38 eves no vagyok es 2 hete idoben megjon. a menstruacio a megszokott iseig tartott, viszont kb. a menstruacio 12. napjatol par napja barna...