nyugtalanság

Tisztelt Doktor Úr! Háromgyerekes, jelenleg is szoptató kismama vagyok. (A legkisebb gyermek másfél éves, tervezem az elválasztást) Pár éve kraurózissal kezelnek, külsőleg, kenőccsel. Háromhavonta járok rákszűrésre, P1-es, P2-es eredményekkel. Kraurózis okozta panaszaim viszonylag enyhék, gyakran hetekig teljesen rendben, aztán pár napig kis viszketés, majd újra rendben. Tavaly készült vizsgálat HPV irányba is, fertőzött vagyok, de nem a magas rizikójú csoportba tartozom. Három hete is voltam, akkor is P2-es eredmény lett, enyhe hámnyugtalansággal. Egyebet nem tudok, az orvosom sms-ben írta az eredményt és kérte, hogy hívjam fel. Vitagyn C hüvelykrémet javasolt 6 hétig, utána ismételt citológia. Jelenleg enyhe viszketésem van, egyéb panaszom nincs. Kérdezni szeretném, hogy ez a hámnyugtalanság mennyire ad okot ijedtségre, aggódom az újabb citológia eredménye miatt, mi lesz, ha ugyanezt mutatja, esetleg rosszabbodik? Van e okom aggodalomra? Köszönöm válaszát! üdvözlettel Szabina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza kraurózis gayanú témában

kedves Szabina! meglepett levele, mert a kraurózis a menopauzális kor tüszőhormon termelődés hiánya miatt alakul ki leginkább, és hosszabb fennállása után a hám fehéres megvastagodásával jár (leucoplakia) éltesebb korban. Viszketéssel krónikusan több más bőrirritáció is járhat. Biztos ez a diagnózis? Esetleg szövettanilag? Kombinálja bekenését tüszőhormon tartalmú kenőccsel, mint az Ovestin, vagy az Estrocad krém. A méhszáj szűrése korrekt, nem kell e miatt aggódnia, a HPV évek után is hajlamos spontán eltűnni. Ha progrediálna, azt méhszáj plasztika szintjén a citológia romlásával bőven időben meg lehet oldani.

Kérdés: 2015. július 27., 13:07; Megválaszolva: 2015. július 27., 16:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés
Méhnyakrák szűrés eredmény