"AB" zóna

Tisztelt Doktor Úr! Két nőgyógyászati vizsgálat eredménye közötti különbségre lennék kíváncsi, illetve arra, hogyan lehet ennyire különböző az eredmény kevesebb mint egy hónap alatt. A vizsgálatot végzők nem azonos személyek voltak! 2015.06.16.: Ép külső genitalék, közepesen tág hüvely. Portio mozgatásra nem érzékeny, folytatásban rendes nagyságú, anteflektált, mobilis, nem érzékeny uterus szabad környezetben. A Douglas nem ledomborított, nem érzékeny.Kolp.: ép hám, I/A, pontszerű alakú méhszájnyílás. 2015.07.13.: Has szabad, kóros resist., érzékenység nem tapintható.Ép külső nemiszervek. Kolp.: "AB" zónában 11-8-ig terjedő körkörös tagoltság. OC: 5061/15 Vv: Kp. tág vagina, sima tömött portio, rendes nagy uterus afv-ben, szabad környezetben. A Douglasban kisfokú érzékeny göbösség. Az utolsó vizsgálati lapon írtakból szeretném megtudni, hogy az alábbi mondat mit jelent? "AB" zónában 11-8-ig terjedő körkörös tagoltság? Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Az első lelet az teljesen negatív nőgyógyászati vizsgálati lelet.

A második lelet, -az utóbbi-, az a méhnyakon elváltozást ír le. A zónák körkörösen képzelendők el a külső méhszáj nyílása körül. "A" zóna a közvetlen körülötte lévő, "B" zóna a külsőbb. Méretére megközelítő hasonlattal 5 fillérnyi a belső, 50 fillérnyi a külső zóna, ha még emlékezik a régi pénznemekre. A nyakcsatorna belső mirigyhámja telepszik meg a hüvelyi méhszáj körüli területen, ez hengerhám, ott eredetileg védő, felszínt borító laphámnak kéne lenni.Ez 11 órától 8-óráig terjed a leírás szerint.

Ezzel egyébként, ha a cytológiai vizsgálat eredménye normális, akkor teendő nincs vele.

Kérdés: 2015. július 13., 18:53; Megválaszolva: 2015. július 13., 22:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés